Ashley Cole (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
Ashley Cole (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)

Cole legger seg flat etter skandaletweet: – Nå er det opp til FA å tilgi

Ashley Cole angrer dypt og inderlig og håper han ikke ødelagt landslagskarrieren sin med sitt angrep på Det engelske fotballforbundet.

Vil du se Premier League, Championship og TV 2 SPORT? Her bestiller du fotballpakkene

Ashley Cole risikerer å havne i unåde hos Det engelske fotballforbundet (FA) etter å ha kommet med svært kraftig skyts på Twitter.

Les også: Alsaker om rasismedommen: – Kan se ut som engelskmenn blir mildere behandlet enn utlendinger

Cole stempler nemlig FA som en «en gjeng med fi****» etter at FA fredag la frem bevisene i rasisme-saken mot lagkamerat John Terry.

FA har publisert rapporten som de mener finner Terry skyldig i rasisme mot Anton Ferdinand i forbindelse med kampen mellom Chelsea og QPR forrige sesong.

Rett etter den famøse tweeten fant sin vei ut på internett, trodde Aleksander Schau at Cole var ferdig på landslaget.

– Det bør han vel egentlig regne med at han er. At han ender på 98 landskamper. Det er vanskelig når du går ut til dine 423 000 følgere og sier at sjefene for det laget du har tenkt å spille på er noen tullinger. Da er veien lang tilbake, sier han i fredagens Før Runden-program på TV 2 Sport.

Jeg foreslår en rask unnskyldning fra Ashley. Han har vært en strålende landslagsspiller for England - ikke ødelegg det,

– En gjeng med idioter
Det engelske fotballforbundet trodde ikke på Terry sin forklaring. Chelsea-kapteinen ble utestengt i fire kamper og bøtelagt med 220.000 pund.

I sin skriftlige redegjørelse blir det samtidig satt spørsmålstegn ved Coles forsvar av Terry. FA gjør det klart at de ikke fester lit til venstrebackens forklaring.

– Begrunnelsen er 63 sider lang. En viktig del av denne begrunnelsen for at Terry fikk sin straff på fire kampers karantene, er vitnemålet til Ashley Cole, som har forandret seg så mye fra første til siste punkt. Han har lagt til flere og flere og flere ting for å beskytte Terry. Den første forklaringen til Cole inneholdt ikke ordene «fucking» og «black», som er to ganske viktige deler deler av uttrykket «Fucking black cunt», som er det John Terry har sagt til Anton Ferdinand. Det er kommet til i etterkant. Det virker som om det er et forsøk på å beskytte John Terry, forklarer Schau.

Det har fått Cole til å reagere.

– Hahahahaa, bra gjort #fa, jeg løy - gjorde jeg? #GJENGMEDFI****, skrev Cole på sin offisielle Twitter-konto.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

John Terry (Foto: Alexander KHUDOTEPLY/Afp)
John Terry (Foto: Alexander KHUDOTEPLY/Afp)

Mister landslagsplassen?
Ifølge The Independent risikerer nå Cole å havne i unåde hos FA som en konsenkvens av Twitter-meldingen, og plassen kan miste plassen på det engelske landslaget.

Gary Lineker er blant dem som reagerer kraftig på Coles sin Twitter.

– Dette er en forbløffende tweet fra @TheRealAC3, jeg foreslår en rask unnskyldning fra Ashley. Han har vært en strålende landslagsspiller for England - ikke ødelegg det, skriver Lineker på sin Twitter-konto.

- Jeg bare tipper, men de FA-planene om å feire Ashley Coles 100. kamp for England blir kanskje lagt på is nå, skriver den engelske fotballjournalisten Henry Winter på Twitter.

Stresset Di Matteo
Ifølge The Times-journalist Rory Smith ble Chelsea-manager Roberto Di Matteo opprørt da han fikk nyheten servert direkte på sin pressekonferanse fredag.

- Di Matteo er vanligvis ganske bestemt, men selv han slet da «twatgate» brøt løs midt under pressekonferansen hans. Ga fra seg et stort gisp av luft da han forlot den, skriver Smith på Twitter.

La seg flat
Tweeten ble kjapt slettet, og etter noen timer med ettertanke - og helt sikkert formaninger fra klubbledelsen i Chelsea - kom det en unnskyldning fra Cole.

«Jeg var akkurat ferdig med treningen og så innslaget på TV i behandlingsrommet, hvor det det ble sagt hva det sto i FAs begrunnelse om meg. Jeg ble skikkelig forbannet og twitret følelsene mine uten å tenke meg om. Jeg vil komme med en uforbeholden unnskyldning for kommentaren min om FA», skriver han i en pressemelding.

Schau tror nå at Cole likevel kan ha en ørliten sjanse til å nå 100 landskamper.

– Nå er premisset helt annerledes. Det er bra han gjorde det. Nå er det opp til FA å tilgi, sier han.

– Hadde han vært så tjukk i hodet at han lot det ligge ute, så hadde han vært ferdig, slår han fast.

Ifølge Sky Sports skal Cole ha snakket med landslagssjef Roy Hodgson og være velkommen på landslagssamling mandag.