Kuskene Eirik Høitomt og Tom Erik Solberg. (Foto: TV 2)
Kuskene Eirik Høitomt og Tom Erik Solberg. (Foto: TV 2)

Kan bryte bestekompisens triumfrekke

I sju år på rad har Eirik Høitomt vært Norges mestvinnende kusk. Nå kan bestekompis Tom Erik Solberg bryte seiersrekken.

Se V75 gratis på TV 2

– Vi konkurrerer i banen, og så prøver vi å ha det litt moro utenom, sier Tom Erik Solberg.

I sju år på rad har Tom Erik Solberg sett bestekompisen bli årets mestvinnende kusk. Tom Erik Solberg har i øyeblikket en knepen ledelse på Høitomt i sammendraget.

– Hvis jeg skulle bli det, så ville det jo vært en barndomsdrøm som hadde gått i oppfyllelse, og jeg tror vel at før eller seinere så vil jeg få muligheten til det, men om det blir i år det er jeg veldig usikker på. Det sier Solberg.

Hatt motgang
Mesteren de siste årene, Eirik Høitomt, har notert over 3300 seire så langt i karrieren. Men den siste tiden har det gått uvanlig trått for den sindige rogalendingen.

– Nei, det har vært litt motflyt. Det har ikke klaffa de siste månedene samtidig så har jeg ikke hatt det rette materiellet å disponere heller og det kommer nye folk og det blir hardere konkurranse og sånn blir det, det er ingenting som varer evig, sier Eirik Høitomt.

Derfor tror 43-åringen at det nå er kompisens tur til å ta over travtronen i 2012

- Nå så kjører han bedre enn meg, og han har litt bedre hester enn meg å kjøre i løp så det ser tungt ut for min del, men det har vært bra og jeg må si meg fornøyd med sånn som situasjonen er. Jeg er tross alt nummer to, sier Høitiomt.

– Tror du at du blir landschampion i år?

– Nei det tror jeg ikke. Jeg synes at har gått veldig bra for meg så langt i år men Eirik er en fantastisk god kusk og han har på langt nær gitt opp så jeg tror han kommer sterkt tilbake, avslutter Høitomt, som er blitt landschampion, Norges mestvinnende kusk, fra 2005 til 2011.

Lørdag er det V75 fra Leangen med 25 millioner i vinnerpotten. TV2s travtips får du daglig på sportogspill.no