Foto: Hesteguiden.com
Foto: Hesteguiden.com

2-åring travet 11.0, familie i Norge

En 2-årshoppe etter den italienske Derby-vinneren Infinitif travet 11.0 i USA onsdag. Og en norsk fotballhelt eier moren og broren.

Infinitif (e Pine Chip) har startet avlskarrieren lovende. Han vant det italienske Derby for Jean-Pierre Dubois før han ble avlshingst i USA. I år har han stått i Sverige.

Infinitif har 18 2-åringer etter seg i USA. 10 har startet og True Day Dream er den beste. Hun er oppdrettet av Jean-Pierre Dubois, men kostet beskjedne 3700 dollar da hun ble kjøpt på Blooded Horse Sales i Ohio i fjor. Det var en god investering for eier Joe Hess fra New Jersey.

Han satte hoppa i trening til rutinerte Dan O`Mara som har vunnet seks av ni løp med 2-årshoppa i år. I går feide de rundt den ene svingen på gigantbanen Colonial Downs (2011 meter lang) og vant mot eldre hester på 11.0. Det er en tangering av den fem år gamle banerekorden til Lockeeper som også ble trent og kjørt av O`Mara. Topptiden ble dog bare verdsatt med en førstepremie på 10 000 kroner.

True Day Dreams mor er Valley Victory-hoppa Tenacious Victory. Hun ble importert til Norge av Bjødne Eskeland, men er nå solgt til fotballhelten fra Lillestrøm, Tom Lund. Tenacious Victory har en norskfødt åring etter segsom Tom Lund også eier. Possibility heter han og er også etter Infinitif, en helbror til True Day Dream altså. I år har Tenacious Victory fått et hoppeføll etter Tom Lunds egen hingst Judge Joe.