Århus (TV 2 Sporten): Kommende helg spiller de norske håndballjentene Norge firenasjonersturnering i Århus. Mannskapet til Thorir Hergeirsson skal måle krefter med Russland, Danmark og Frankrike.

Bare fem av dem som vant OL-gull i august er med til helgens turnering.

Kari Aalvik Grimsbø er syk og uaktuell til helgen. Ida Alstad og Camilla Herrem er syke og ikke med. Linn Jørum Sulland er ute med ankelskade, Tonje Nøstvold og Gøril Snorroeggen er skadet. Amanda Kurtovic er skadet og uaktuell også til EM. Marit Malm Frafjord har landslagspause og Kari Mette Johansen har gitt seg på landslaget. Ida Bjørndalen, som ble hentet inn på grunn av skadetrøbbel, har også meldt forfall.

Se alle Norges kamper på TV 2 Zebra

- Vi har 14 friske spillere som er med. Det betyr bra muligheter for ferske seniorspillere. Så kan fem OL-vinnere også være med og dra lasset, sier Thorir Hergeirsson til TV 2 Sporten.

- Med så mange skader og sykdom, hvem forventer du kommer til å få sjansen i helga?

- De fleste vil få boltre seg litt og kjenne på det. Det blir spennende å se hvem som viser seg frem og som viser at de vil til EM.

- Linn Sulland sliter med ankelen. Hva er status på henne?

- Hun tråkket kraftig over for noen dager siden og det har tatt litt lengre tid enn forventet. Det viktigste for henne nå er ro og det å bli bra, så blir den viktigste oppkjøringen hennes kamper i Champions League.

- Er du bekymret i nest siste turnering før EM at så mange sliter?

-Sånn er situasjonen. Nå får vi se om vi får noen svar fra de andre som er med. Det blir spennende.