jak6 (Foto: TV 2)
jak6 (Foto: TV 2)

Dette sier årets TV-bønder om «Jakten»-kritikken

– Jeg forstår hvorfor statistikken er som den er.

I løpet av tre episoder av «Jakten på kjærligheten» har tre friere valgt å trekke seg fra programmet.

Flere begrunnet dette med at det føltes unaturlig å presse fram følelser og å være seg selv med kameraer rundt seg konstant.

Fraråder folk å melde seg på

Psykolog og konsulent John Petter Fagerhaug uttalte tidligere denne uken at det nærmest er umulig å finne kjærligheten i et program som dette.

– Dette er ikke en riktig situasjon å finne kjærligheten i. Det å falle for noen er vanskelig i utgangspunktet, og man slapper i hvert fall ikke av med kameraer til stede, sa han til «God kveld Norge».

Han gikk så langt som å fraråde folk om å prøve å finne kjærligheten i «Jakten på kjærligheten», og uttalte at programmet i større grad er «Jakten på oppmerksomheten».

Les også: Psykolog fraråder folk mot å søke lykken i «Jakten på kjærligheten»

Skjønner kritikken

«God kveld Norge» har pratet med samtlige av årets TV-bønder, som er delte i sine meninger om psykologens kritikk av programmet de medvirker i.

For selv om det ennå er uklart hvilke av bøndene som finner kjærligheten, er enkelte enige i deler av kritikken fra psykolog Fagerhaug. Anders Ueland mener TV-settingen er utfordrende.

– Jeg forstår hva den personen mener med det. Det er en spesiell setting, og man blir kastet inn i noe veldig fort. Man blir presset langt inni prosessen, og jeg skjønner veldig godt hvorfor statistikken i «Jakten på kjærligheten» er som den er. Du kommer veldig langt, veldig fort. Unaturlig fort, sier bonde Anders Ueland.

Han understreker at han slett ikke angrer deltakelsen, men at TV-programmet ikke er den mest optimale settingen for å finne seg en kjæreste.

– Du får ikke ta ting i eget tempo. Det er ikke ment som kritikk mot konseptet, for det er jo slik det er. Men optimalt-i forhold til å finne den rette-så hadde det nok vært bedre at det var mer langdrygt, sier Anders.

Les også: Derfor valgte hun å trekke seg fra «Jakten på kjærligheten»

– Psykologen tar feil

Andre er imidlertid mer positive til denne måten å finne kjærligheten på. Bonde Odd Arild Svaland mener kameraene påvirker en i liten grad.

– Psykologen tar feil. For enkelte kan det kanskje være forstyrrende med kameraer i starten, men så venner du deg til det. Jeg har ikke brydd meg om det fra dag én, sier han til «God kveld Norge».

Bonden Anna-Liisa Brandtzeg Evensen understreker at det er flere som har lyktes i å finne kjærligheten via TV 2-programmet tidligere.

– Det er sikkert noen som er med på grunn av oppmerksomhet, men det var ikke min motivasjon, sier hun.

– Jeg har lært mye av prosessen, og har klart å være meg selv så godt det er mulig, sier hun videre, og legger til at hun ikke vil fraråde folk å prøve lykken i «Jakten på kjærligheten».

Les også: – Nervene ødelegger for kjærligheten

Råder folk til å søke

Ingen av bøndene vil fraråde noen å jakte kjærligheten på TV.

– Nei, jeg vil ikke fraråde noen. Du blir en erfaring rikere, og det er interessant å være med på. Man lære mye om hvordan TV lages, og man lærer mye om seg selv. Jeg har utviklet meg mye, sier bonde Tor Magne Egge.

– Nei, kast dere ut i det. Det verste som kan skje er at du kan sitte igjen med en kul opplevelse uten å ha lyktes i denne omgang. For andre som har lyst til å bli med, vil jeg absolutt anbefale det, men jeg vil likevel ikke si at det er en garanti for å finne kjærligheten, sier Anders Ueland til «God kveld Norge».

– Både ekteskap og barn

TV 2 mener at det er gode muligheter for å finne kjærligheten i dette programmet.

– «Jakten på kjærligheten» er ikke den vanligste måten å finne kjærligheten på, men de som melder seg på føler at det er et riktig alternativ for dem å prøve. Som ellers i livet, gir ikke deltakelse i «Jakten på kjærligheten» noen garanti for kjærlighet, men det har blitt både ekteskap og barn på flere av våre tidligere deltakere, sa presseansvarlig Anne Martha Leidland til «God kveld Norge» tidligere denne uken.