wikestad
wikestad

Spår rekordjevn Mesterliga: – Minst ni lag kan vinne troféet

Kasper Wikestad tror det nesten aldri tidligere har vært jevnere i toppen av europeisk fotball.

Se og chat med våre eksperter i kveldens FotballXtra: Europa - direkte på TV 2 Sumo, tv2.no og i vårt livesenter fra kl. 20.30!

Gruppespillet i Mesterligaen er kommet godt i gang, og onsdag kveld er det duket for nok en runde i verdens beste klubbturnering.

LES OGSÅ: Fantastiske van Persie senket Cluj
DIREKTE: Følg onsdagens Mesterliga-kamper minutt for minutt i vårt livetekstsenter fra klokken 20.45

TV 2 Sportens kommentator Kasper Wikestad har imidlertid vanskelig med å utpeke en klar favoritt til Mesterliga-troféet denne sesongen.

Alle fire fra England stikke av med troféet; Manchester United, Manchester City, Arsenal og Chelsea

Han mener hele ni klubber skiller seg ut som gode nok til å kapre den svært ettertraktede og prestisjefulle Mesterliga-pokalen.

– Det er naturligvis to fra Spania som kan vinne, Real Madrid og Barcelona. Og så kan alle fire fra England stikke av med troféet; Manchester United, Manchester City, Arsenal og Chelsea. Dessuten kan vi ikke avskrive tyske Bayern München og Borussia Dortmund. I tillegg tror jeg at Serie A-giganten Juventus seiler opp som en skikkelig «dark horse», oppsummerer Wikestad overfor TV 2 Sporten.

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Kasper Wikestad
Kasper Wikestad

Aldri vært jevnere i toppen?
Grunnen til at så mange kan vinne troféet er ifølge Wikestad enkel.

– Toppen av europeisk fotball har nok sjelden vært jevnere. Og husk bare fra Mesterligaen forrige sesong: Alle sa at finalen kom til å bli spilt mellom Real Madrid og Barcelona før sluttspillet. Men det ble Bayern München mot Chelsea. Etter åttedelsfinalen sa jo alle at Chelsea var sjanseløse, men de vant jo hele turneringen, minner Wikestad om.

Han er imidlertid enig med dem som sier at Real Madrid og Barcelona for øyeblikket fremstår som verdens to beste lag.

– Jeg mener at Barcelona og Real Madrid er de to beste og mest komplette lagene, men at Premier League er den sterkeste serien totalt sett. Mesterligaen er imidlertid den mest objektive måte å kåre Europas beste lag på for øyeblikket, sier han om den prestisjetunge turneringen.

LES OGSÅ: Manchester United har flere skader enn noe annet Premier League-lag: – Tror ikke de tar like mange poeng i år som i fjor

SULTEN: Wikestad tror Mourinho er svært sugen på et nytt Mesterliga-trofé. (Foto: FRANCK FIFE/Afp)
SULTEN: Wikestad tror Mourinho er svært sugen på et nytt Mesterliga-trofé. (Foto: FRANCK FIFE/Afp)

– Å gå ti år uten suksess i Europa må være en lidelse for Real Madrid

– En lidelse for Real Madrid
En av godbitene i onsdagens runde i gruppespillet er blant annet oppgjøret mellom Ajax og Real Madrid.

– Jeg tror at Real Madrid er enorme favoritter. De har slått Ajax fire ganger på rad i gruppespillet med 12-0 i målforskjell. I fjor møtte de Ajax med et B-lag og vant greit, sier Wikestad, som er helt sikker på at Mesterliga-troféet er sesongens store mål for trener José Mourinho og stjernegalleriet på Bernabeu.

– Det er ti år siden sist Real Madrid vant Mesterligaen, og Real Madrid er en klubb som måler seg ut i fra suksess i Europa. Å gå ti år uten suksess der må være en lidelse for klubben, sier Wikestad, før han legger til:

– De har ikke vunnet en Mesterliga-tittel siden Zidane klinket inn volleyscoringen mot Leverkusen. Selv om Real Madrid har skrantet litt i serien hittil, så er jeg overbevist om at de er veldig, veldig klare og forberedt for sukess i Europa, sier han.

Kommentatoren tror også suksess i Mesterligaen betyr enormt mye for José Mourinho personlig.

– Mourinho har vunnet Mesterligaen med to forskjellige klubber og kan bli den første noensinne som vinner med tre ulike klubber. Jeg tror nok det er en av drivkraftene hans for å oppnå suksess med Real Madrid, konkluderer han.

LES OGSÅ: Zlatan slår fast: – Noen andre enn Messi bør vinne Gullballen

OUTSIDER: Wikestad tror  Mario Götze og Dortmund kan vinne Mesterligaen. (Foto: CARMEN JASPERSEN/Afp)
OUTSIDER: Wikestad tror Mario Götze og Dortmund kan vinne Mesterligaen. (Foto: CARMEN JASPERSEN/Afp)

– Jeg tror det er er så enkelt at kampen mot Dortmund er en kamp City må vinne for å kunne gå videre

– Presset er på City
Wikestad ser også frem til oppgjøret mellom Manchester City og Borussia Dortmund i Real Madrids gruppe D – som allerede har fått kallenavnet «dødens gruppe».

– Jeg tror det er er så enkelt at kampen mot Dortmund er en kamp City må vinne for å kunne gå videre. Presset ligger på City, siden de tapte 2-3 mot Real i den første kampen og ikke kan tåle to strake tap, mener Wikestad, som synes Roberto Mancinis menn har vært maksimalt uheldige med gruppetrekningen.

– Mancini har vunnet ligaen med både Inter og City, men har floppet hvert å i Europa. At de trakk ligamesterne fra Spania, Tyskland og Nederland i gruppespillet kunne ikke vært verre for Mancini. Men med seier mot Dortmund henger de med - og har jo to kamper mot Ajax i de neste kampene som kan gi dem seks poeng, sier Wikestad.

DIREKTE: Følg onsdagens Mesterliga-kamper minutt for minutt i vårt livetekstsenter fra klokken 20.45

DEBATT:
Hvem tror du vinner Mesterligaen sesongen 2012/2013? Ta debatten i kommentarfeltet under!