Puyol (Foto: FRANCISCO LEONG/Afp)
Puyol (Foto: FRANCISCO LEONG/Afp)

Puyol stygt skadet da Barcelona slo Benfica

Barcelona-klippen måtte bæres av banen med albuen ute av ledd.

Benfica-Barcelona 0-2

Barcelona slet lenge mot Spartak Moskva i åpningskampen av gruppe B. Spanjolene lå lenge under 1-2, men to scoringer av Lionel Messi helt på tampen reddet likevel tre poeng til de blårøde.

Oppgaven var ikke spådd å bli noe enklere da de tirsdag kveld møtte Benfica borte på Estádio da Luiz.

Det var også hjemmelaget som fikk kampens første sjanse. Bruno Cesar prøvde skuddfoten, og Valdes ble nødt til å gi retur. Barcelona-forsvaret fikk derimot avverget.

Messi med to målgivende
Etter dette våknet Barcelona. Og som ofte før var det Xavi og Messi som var regissørene. Etter seks minutter kombinerte de to ballkunstnerene fint på venstrekanten. Messi ble spilt fri langs dødlinjen og la ballen hardt inn i feltet. Der kom Alex Sánchez stormende og skled ballen i mål.

Messi (Foto: FRANCISCO LEONG/Afp)
Messi (Foto: FRANCISCO LEONG/Afp)

Etter 56 minutter doblet Barcelona ledelsen på Estádio da Luz.. Nok en gang var Lionel Messi regissøren. Den lille argentineren førte ballen fra høyre til venstre i banen før han spilte Fabregas fri. Den tidligere Arsenal-kapteinen gjorde ingen feil, og satte ballen i mål.

Puyol stygt skadet
Med et drøyt kvarter igjen å spille landet Carles Puyol fryktlig galt etter en duell i 16-meteren. Forsvarsklippen ble liggende med en albue som stod i helt feil vinkel. Spanjolen ble etter hvert båret av banen til applaus fra et samlet publikum.

Etter kampen meldes det at spanjolen fikk albuen ut av ledd i duellen. Puyol vil ifølge den spanske avisen Mundo Deportivo undersøkes av en lege i Barcelona i løpet av onsdag. Først da vil man kunne si hvor lenge forsvarsklippen er ute. Det er nok uansett små sjanser for at han blir klar til møtet med Real Madrid på søndag.

Lionel Messi, som spilte en meget solid kamp, var lei seg på lagkameratens vegne etter kampen.

– Det var veldig synd med Puyol. Han har akkurat kommet tilbake fra skade. Jeg vet ikke hvor lenge han vil være ute nå, sier han.

Puyol (Foto: Armando Franca/Ap)
Puyol (Foto: Armando Franca/Ap)

Omdiskutert rødt kort
To minutter før full tid ble det mer drama. Kampens dommer mente Sergio Busquets kom med en ettersleng med armen i ansiktet til Pereira, og ga Barcelona-spilleren rødt kort. Utvisningen var diskutabel og skapte store protester.

Til tross for alt dramatikken ble det ikke flere mål, og Barcelona står dermed med seks poeng etter to kamper.