Marit Malm Frafjord (Foto: Åserud, Lise, © LIA)
Marit Malm Frafjord (Foto: Åserud, Lise, © LIA)

Malm Frafjord har mistet lysten

Landslagskaptein Marit Malm Frafjord har fått landslagspause for å finne tilbake lysten på å spille håndball.

I august ledet Marit Malm Frafjord Norge til OL-gull i London.

Da håndballjentene ble samlet i Oslo mandag, glimret hun med sitt fravær.

– Marit har meldt forfall til samlingen i samarbeid med oss. Hun trenger litt tid på å finne lysten og formen etter en hektisk periode, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2 Sporten.

– Jeg og Marit ble enig om at vi ville være åpne på det. Det er ikke uvanlig i toppidrett når det er tett program og mye som skjer over lengre tid, fortsetter han.

Les også: Snorroeggen mister Golden League-turneringen

Malm Frafjord gikk rett fra en lang sesong med Viborg til OL-forberedelser. Og etter OL bar det rett til oppkjøring med den danske klubben. Uten pause mellom sesongene møtte hun veggen.

– Jeg tror hun trenger litt tid til å summe seg og ha litt mindre håndball og håndballkamper så håper jeg at hun vil finne igjen den gnisten, forklarer Hergeirsson.

Hergeirsson uttalte tidligere i høst at alle spillerne fra OL-laget hadde sagt ja til EM i desember.

Les også: Thorir avslører: Alle OL-heltene er klare for EM
Les også: Landslagsslutt for Kari Mette Johansen

Siden den gang har Kari Mette Johansen avsluttet landslagskarrieren, og nå er det også usikkert om Malm Frafjord blir med til Serbia.

– Det er alt for tidlig å si. Jeg tror nok at de tiltakene vi nå iverksetter gjør at lysten og gleden kommer tilbake. Jeg har tro på det, sier landslagssjefen.

Hun er ikke det eneste forfallet til denne samlingen: Camilla Herrem er hjemme med magesjau og det er usikkert om hun er med til Århus til helgen. Det samme gjelder Ida Alstad, som er forkjølet. Gøril Snorroeggen sliter med en vond hæl. Det er usikkert når hun er tilbake. Tonje Nøstvold sliter med skulderen. Hun har så vidt startet å trene med ball igjen. Usikkert når hun er tilbake. Amanda Kurtovic er definitivt ute til EM.