Ricardo Vaz Te (Foto: IAN KINGTON/Afp)
Ricardo Vaz Te (Foto: IAN KINGTON/Afp)

Ricardo Vaz Te senket QPR på sin 26-årsdag

Angriperen feiret bursdagen med mål og vakkert forarbeid da West Ham vant London-derbyet.

QPR-West Ham 1-2

Vi fulgte kampen med tekstoppdateringer i vårt livesenter.

Se referat fra kampen i videovinduet øverst i saken.

Ricardo Vaz Te debuterte i Premier League som 17-åring i Boltons 2-0-tap for Middlesborough i mars 2004, men portugiseren slo aldri helt til på Reebok Stadium.

Etter åtte år, og opphold i greske Panionios, skotske Hibernian og Barnsley, er Vaz Te tilbake i Englands øverste divisjon for West Ham.

Angriperen markerte det med et smell på sin 26-årsdag mandag. Først var han meget toneangivende da West Ham tok ledelsen, deretter ga han selv London-klubben 2-0 mot byrival QPR.

Han kunne også ha pungtert kampen da Julio Cesar dro frem en kjemperedning med elleve minutter igjen å spille, og slo ballen i tverrliggeren.

Adel Taarabt reduserte på vakkert vis for vertene på Loftus Road, men det hjelper lite for et dyrekjøpt QPR-lag som nå ligger sist i Premier League.

Særlig virker det defensive til å være svært ustabilt for Ryan Nelsen og co i forsvaret til QPR. Det ga en underholdende kamp mot West Ham, uten at det gir annet enn sjarmpoeng.

Hughes under press
Dermed kan det spøke for jobben til Mark Hughes som allerede før kampen ble ryktet å være på vei ut av managerstolen i London-klubben.

– Vi tapte denne kampen i førsteomgangen. Da klarer vi ikke West Hams fysiske tilnærming til kampen, og de var bedre enn oss. I andre omgang var vi bedre, og vi så bra ut da Adel Taarabt scoret, men så fikk Samba et rødt kort som var strengt for gutten, sa Hughes etter kampen.

hans motpart i West Ham, Sam Allardyce, var høyt oppe etter kampen.

– Jeg er veldig fornøyd med seieren. Det eneste vi er skuffet over er at vi ikke vant med mer, sa Allardyce.

Tror du Mark Hughes får beholde jobben i QPR? Si din mening i kommentarfeltet under saken.

Rett i ledelsen
West Ham gikk respektløst til verks borte mot Queens Park Rangers, og tok ledelsen da kampen bare var snaut to minutter gammel.

Ricardo Vaz Te dro seg fri på høyreside, fant Kevin Nolan som sleivet på sitt skuddforsøk. Ballen gikk derimot ikke ut, men rett på hodet til Matt Jarvis som fra spiss vinkel fikk ballen forbi Julio Cesar i QPR-buret.

Matt Jarvis scorer for West Ham mot QPR
Matt Jarvis scorer for West Ham mot QPR

West Ham har gjort det for vane å starte London-derbyer bra denne sesongen. Tidligere i år tok de ledelsen i det første minuttet da de slo Fulham 3-0.

Da ti minutter var spilt var West Ham nære 2-0. Mohamed Diamès langskudd gikk via en QPR-forsvaret og duppet over en utspilt Julio Cesar. Heldigvis for brasilianeren, og QPR-manager Mark Hughes, gikk ballen like til side for mål.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

QPR kom bedre med i kampen etterhvert, men i innledningskvarteret kom de ikke til de helt store mulighetene.

Dramatisk hendelse
Det ble dramatisk etter et Esteban Granero-slått frispark. Ikke bare resulterte det i en stor sjanse til QPR, som Joey O'Brien fikk klarert på streken. Jussi Jääskelainen kolliderte med Winston Reid som ble liggende nede.

Reid ble liggende helt stille på banen i flere minutter, mens han fikk intensiv behandling av West Hams støtteapparat. En kraftig smell, som de tydelig tok alvorlig til tross for at spilleren var ved bevissthet.

Winston Reid
Winston Reid

Til slutt spaserte en rystet Reid av banen med egen hjelp til applaus fra hele Loftus Road.

Doblet ledelsen
Selv om det var West Ham som mistet en forsvarsspiller var det QPR som slet forsvarsmessig. Etter mye klabb og babb i feltet får innbytter James Tomkins ballen på kanten av 16-meteren, han finner Ricardo Vaz Te på motsatt stolpe, som på finurlig vis får lurt ballen i mål fra omtrent samme sted som Matt Jarvis.

Se også: Ukens «Retro»: Da Riise viste stumpen på landslagstrening

Ballen gikk via en QPR-forsvarer som gjorde det vanskelig for Julio Cesar, men den ballen burde vel skuddstopperen hatt mulighet på.

– Jeg tror nok keeperen er skuffet, men den lille touchen fra forsvareren gjør det vanskelig for ham, sa Phil Thompson i TV 2s PL-studio i pausen.

Vaz Te West Ham Cesar (Foto: DYLAN MARTINEZ/Reuters)
Vaz Te West Ham Cesar (Foto: DYLAN MARTINEZ/Reuters)

Få minutter senere fikk Djibril Cisse den største sjansen så langt i kampen for Queens Park Rangers, men volleyskuddet ble reddet av West Hams finske målvakt, og første omgang ebbet ut på 0-2.

West Ham så ikke ut til å ta foten av gassen andre omgang, og det tok i underkant av tre minutter før Mohamed Diamé fikk den første muligheten. Kevin Nolan spilte opp til Diamé som fyrte til, men denne gangen var Cesar patent.

Vakker Taarabt-scoring
Hjemmelaget virket til å trenge noe spesielt for å bryte gjennom West Ham. Da er marokkansk magi ikke å forakte.

Adel Taarabt fikk ballen bare ett minutt etter innhoppet, skjærer innover i banen og skrur ballen i mål fra 25 meter. Jussi Jääskelainen kunne ikke gjøre annet enn å se etter ballen når den gikk i nettet bak ham.

Adel Taarabt
Adel Taarabt

QPR-forsvaret var ikke like magisk. Fire minutter senere kom Carlton Cole inn i boksen, QPR fikk ikke klarert, og Cole prøvde å hælsparke ballen i mål. Nok en gang reddet Cesar laget sitt.

Men vertene så farligere ut da man nærmet seg halvspilt andreomgang. Både Djibril Cisse og Esteban Granero var frempå, men Jääskelainen og West Hams forsvar fikk ordnet opp.

Samtidig var det ganske åpent bakover, og Carlton Cole bommet helt på mål da han kom alene med keeper etter 68 minutter.

Ti mot elleve
QPR fikk en enda vanskeligere jobb da innbytter Samba Diakitè pådro seg to gule kort på 15 minutter, og de måtte spille med en mann mindre de siste 15 minuttene. Det var QPRs åttende røde kort dette året, mer enn noe annen klubb i 2012.

Les også: Gamst om vrakingen: - Det er ikke mitt ansvar å ta ut laget

Ricardo Vaz Te var nær sitt andre for dagen, da han elleve minutter før slutt knallet til fra 16 meter. Julio Cesar reddet mesterlig, og slo ballen i tverrliggeren, og nektet bursdagsbarnet en ny scoring.

Hjemmelaget var ikke uefne de heller, selv etter at de var redusert til ti mann. Både Cisse og Faurlin fyrte til på overtid mot Jussi Jääskelainen som til tross for berre ett baklengs virket litt rusten. Han ga bort et par enkle returer på skudd, uten at ballen spretter de hvite og blås vei. Seks minutter tillegg gikk sin gang, uten flere mål.

Dermed endte det med borteseier på Loftus Road.

Tror du Mark Hughes får beholde jobben i QPR? Si din mening i kommentarfeltet under saken.