SV-leder Audun Lysbakken under SVs oppsummerende pressekonferanse på Grønland i Oslo onsdag formiddag. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix)
SV-leder Audun Lysbakken under SVs oppsummerende pressekonferanse på Grønland i Oslo onsdag formiddag. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix)

Nesten ingen vet hvem dette er

Ingen partiledere er mindre kjent enn Audun Lysbakken (SV).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bare 19,3 prosent svarer Audun Lysbakken på spørsmål om hvem som er leder i Sosialistisk Venstreparti, viser en fersk måling TNS Gallup har laget for TV 2.

– Det er kanskje ikke så unaturlig når jeg er den av partilederne som har sittet kortest, sier Lysbakken til TV 2.

Her er alle tallene i oktobermålingen

Borte fra første møte

Mandag var SV-lederen tilbake på jobb på Stortinget, etter ni uker med pappapermisjon. Det første møtet i stortingssesjonen hvor de folkvalgte valgte presidentskap for det siste året frem mot valget var han som en av svært få ikke med på.

– Jeg har vært i Bergen i dag.

– Og det var viktig?

– Det var viktig for da skulle vi snakke om klimaforskning. Så har vi første møte i Stortinget i morgen, sier Lysbakken.

Etter Lysbakkens fravær viser partimålingen TNS Gallup har laget for TV 2 at SV får sin høyeste oppslutning på åtte måneder med 4,7 prosent (+ 0,7).

LES OGSÅ: Helblått flertall på Stortinget

Sentrum mer kjent enn Lysbakken

Det er like mange spurte som svarer galt på spørsmålet om hvem som er SV-leder som svarer Audun Lysbakken. Hele seks av ti velgere svarer «vet ikke» på spørsmål om hvem som er leder i Sosialistisk Venstreparti.

– Hva har du tenkt å gjøre for å få mer oppmerksomhet om din person?

– Jeg har tenkt å sørge for at vi får mer oppmerksomhet for det SV står for, sier Lysbakken.

Knapt hver tredje velger, 30,5 prosent, svarer Liv Signe Navarsete på spørsmål om hvem som er leder i Senterpartiet, 33,3 prosent svarer at Trine Skei Grande er leder i Venstre, mens 44,4 prosent svarer Knut Arild Hareide som leder i Kristelig Folkeparti.

LES OGSÅ: Vil gi seg som AUF-leder og flytte hjem

Disse er mest kjent

Lederne for de tre store partiene på Stortinget havner i en egen divisjon når folk blir bedt om å svare hvem som er leder for de ulike partiene.

82,5 prosent svarer Jens Stoltenberg på spørsmål om hvem som er leder i Arbeiderpartiet, 4,8 prosent svarer en annen enn Stoltenberg, mens 12,7 prosent svarer «vet ikke».

Han blir knepet slått av Erna Solberg. 85,9 prosent av de spurte oppgir hennes navn som leder i Høyre, 1,9 prosent oppgir en annen person, mens 12,2 prosent svarer «vet ikke».

Mest kjent som partileder er Siv Jensen. 87,8 prosent oppgir hennes navn på spørsmål om hvem som er leder i Fremskrittspartiet, bare 1,4 prosent svarer en annen, mens 10,8 prosent svarer «vet ikke».

Sjekk alle tall fra alle meningsmålinger i partibarometeret