VRAKET: Drillo valgte å vrake Morten Gamst Pedersen. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
VRAKET: Drillo valgte å vrake Morten Gamst Pedersen. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Gamst vraket igjen – Hauger tilbake i troppen

Egil Drillo Olsen presenterte mandag troppen til VM-kvalifiseringskampene mot Sveits og Kypros. Sjekk troppen her!

Ullevaal/Bergen/Oslo (TV 2 Sporten): Norge tapte sin første kamp i VM-kvalifiseringen 0-2 mot Island, men reiste seg mot Slovenia og vant 2-1 etter at John Arne Riise avgjorde på overtid forrige måned.

Nå skal Egil Drillo Olsens menn igjen ut i to tøffe kvalikkamper.

– Det er vår vurdering. Jeg har sett to hele kamper han har spilt etter vår forrige landskamp og skulle gjerne ha sett kampen mot Charlton nå sist

– Et vanskelig uttak
Landslagssjef Egil Olsen presenterte troppen til VM-kvalifiseringskampene mot Sveits og Kypros mandag.

– Det har vært et vanskelig uttak dette også. Som det har vært nevnt i media så er det mange spillere som ikke har fått så mye spilletid vi skulle ønske, særlig utenfor landets grenser. Dette har preget uttaket i noen grad. Foreløpig har vi tatt ut 21 spillere, men vi kan ta ut 23 totalt. Det betyr at vi henter kanskje opp en eller to spillere til, forteller Drillo på pressekonferansen.

Han har valgt å vrake to spillere fra sin forrige landslagstropp.

– Demidov og Tettey er ikke med videre. Det er på grunn av spilletid. Vi håper at disse får spille i sine klubber raskt, så vil de være høyaktuelle. Vi har naturligvis snakket med dem begge om dette, sier Drillo.

Se landslagsuttaket i opptak i videovinduet øverst!

Her er troppen:
Rune Jarstein, Espen Bugge Pettersen, André Hansen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Bjørn Helge Riise, Moa, Daniel Braaten, Tom Høgli, Espen Ruud, Kjetil Wæhler, Alexander Søderlund, Magnus Wolff Eikrem, Vegard Forren, Markus Henriksen, Joshua King, Jonathan Parr, Tarik Elyounoussi, Henning Hauger, Ruben Yttergård Jenssen, Håvard Nordtveit.

U21-troppen til playoff-kampene mot Frankrike:
Arild Østbø, Ørjan Håskjold Nyland, Vegar E. Hedenstad, Thomas Rogne, Stefan Strandberg, Omar Elabdellaoui, Anders Konradsen, Harmeet Singh, Jo Inge Berget, Valon Berisha, Marcus Pedersen, Håvard Nielsen, Martin Linnes, Fredrik Semb Berge, Jonatan Tollås Nation, Yann- Erik de Lanley, Etzaz Hussain, Jørgen Skjelvik, Mushaga Bakenga, Jonas Svensson

Egil Drillo Olsen (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Egil Drillo Olsen (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Vraket Gamst igjen
Morten Gamst Pedersen er igjen utelatt fra troppen.

– Det er vår vurdering. Jeg har sett to hele kamper han har spilt etter vår forrige landskamp og skulle gjerne ha sett kampen mot Charlton nå sist. Men vi følger med, sier Drillo, som valgte å ta med Moldes Vegard Forren i troppen.

– Han har vært en av de mest solide i Tippeligaen over tid og har et enormt stort potensiale, skryter landslagssjefen.

LSKs Henning Hauger er tilbake i landslagsvarmen og blir en direkte konkurrent til Håvard Nordtveit i den defensive midtbanerollen.

- En av hovedgrunnene til å komme hjem igjen, var at jeg ønsket å meg inn på landslaget igjen. Jeg ble litt overrasket da jeg så troppen. Jeg hadde ikke forventet det allerede nå, sier Hauger, som ikke føler han er i toppform helt ennå, til TV 2.

Jeg ble litt overrasket da jeg så troppen. Jeg hadde ikke forventet det allerede nå.

Hauger sier han vil vise seg frem på trening og gi Nordtveit reell konkurranse om plassen. Året hans i Hannover gikk ikke bra, spesielt etter at han var skadet i fire måneder.

- I mellomtiden gjorde laget det bra, treneren hadde funnet tre sentrale midtbanespillere han var fornøyd med og jeg var ute i kulden. Jeg føler imidlertid det er små marginer. Hvis jeg ikke hadde blitt skadet, kunne det sett annerledes ut.

Hauger er klar på at han må føle seg ønsket om han skal finne seg en ny klubb i utlandet i januar og utelukker ikke at han blir værende i Norge.

Spår tøffe bortekamper
Drillo spår imidlertid to meget tøffe bortekamper mot Sveits 10. oktober og Kypros 16. oktober.

– Jeg kommer fra en Uefa-konferanse i Warszawa der alle landslagstrenerne i Europa har vært samlet. Lars Lagerbäck fortalte meg at han var mektig imponert over Kypros. Og Sveits er et av Europas beste lag for tiden. Ingen kamper i denne her gruppen her blir lette, slår Drillo bestemt fast.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Vegard Forren  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Vegard Forren (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

King fikk fornyet tillit
Manchester Uniteds unggutt Joshua King gjorde sine saker svært bra da han kom inn mot Slovenia, og får en ny sjanse av Drillo i troppen.

– Potensialet til Joshua King er enormt, selv om han hadde noen dårlige taktiske valg. Daniel Braaten spilte kanskje sin beste landskamp noengang, mens Ruben viste seg å være et godt valg på midtbanen. Det var stor forskjell på uavgjort og seier i dag, så vi måtte våge litt på slutten og satte inn Søderlund. Det var nok ikke så dumt, mente Drillo etter kampen mot Slovenia.

Drillo mener Norge fremdeles har gode sjanser for å komme til VM i Brasil om to år.

– Nå kommer vi til å være med helt inn, noe annet vil overraske meg. Det blir en viktig kamp mot Sveits neste gang. Fire poeng på våre to gjenstående kamper i høst vil være bra, sa Drillo.

Se landslagsuttaket i opptak i videovinduet øverst!