pål strand (Foto: Johannessen, Sara, © SAJ)
pål strand (Foto: Johannessen, Sara, © SAJ)
ps copy (Foto: Kallestad, Gorm, © GORM)
ps copy (Foto: Kallestad, Gorm, © GORM)

Pål Strand har våknet: – Det er verdens beste følelse

Bestekompis og trener Espen Haug sier det var et rørende øyeblikk da døtrene kom på besøk søndag.

Oslo/Bergen (TV 2 Sporten): Raufoss-spiller Pål Strand har ligget i respirator etter at han falt falt om med hjertestans på trening tirsdag, men søndag kom gladnyheten om at 36-åringen har våknet.

– Det ser positivt ut
– Han har våknet. Det ser positivt ut. Han er stabil, men trenger fortsatt ro. Det er fortsatt en del usikkerhetsmomenter, men som det ser ut nå ser det veldig bra ut, sier hans venn og trener Espen Haug til tv2.no.

Han utførte selv livredning da kameraten kollapset og ble med Strand til Ullevål sykehus tirsdag kveld etter kollapsen. Nå er han lettet over fremgangen.

– Det er en gledens dag, litt uvirkelig. Det er i ferd med å gå opp for oss alle sammen nå. Jeg og familien har hatt dette tett innpå oss hele tiden, så det var en glad nyhet vi fikk da vi kom opp på rommet til Pål i dag, sier Haug.

Les også: Espen Søgård om kameratens kollaps: – Setter ting i perspektiv

– Verdens beste følelse
I et direktesendt intervju på TV 2 SPORT fortalte bestekompisen mer om Strands situasjon.

– Han er våken og koplet av respirator. Alt er stabilt. Han er sliten og medtatt, som er normalt i en sånn situasjon, men vi har fått kontakt med ham og det er verdens beste følelse, forteller han.

Se intervjuet i videovinduet over!

– Jeg kom inn på rommet hans i dag og sa «du blir ikke kalt Supermann for ingenting». Han smilte og strakk ut hånda. Han trengte ikke å si noe, jeg skjønte godt hva han mente. Det var veldig sterkt, sier Haug.

– Rørende øyeblikk
Også Strands fire døtre kom på besøk på sykehuset søndag.

– Ja, de kom i dag. Det var et rørende øyeblikk. Nå får vi håpe at ting går bra. Familien ber om fortsatt ro, men dette er en gledens dag. Det er fryktelig mange som er glade i Pål, og vi har fått utrolig mange henvendelse fra både Norge og utlandet, sier Haug.

Men det er fremdeles noen usikkerhetsmomenter.

– Nå er jo situasjonen stabil, men kroppen hans har gått gjennom røff behandling. Legene får vel heller svare på det i forhold til hva som kommer til å skje, men jeg regner med han har en vei å gå før han er oppe. Jeg skal ikke planlegge med ham på trening de første dagene, smiler Raufoss-treneren.

Men du og familien har vært på sykehuset hele veien, hvordan har dagene med usikkerhet vært?

– Helt forferdelig, det har vært et mareritt. Spesielt for konen og foreldrene til Pål, som har hatt dette så tett innpå seg. Det er en umenneskelig følelse og mange spørsmål. Det krever mye tålmodighet, men vi har fått fantastisk hjelp her på Ullevaal sykehus. De har vært veldig flinke til å forklare oss progresjonen og hva som skjer. Det har gjort det litt lettere for oss, sier Haug.

Tårevått etter Åråsen-hyllest
Strand ble hedret på Åråsen lørdag. Han hadde flere sterke opptredener for Lillestrøm på Åråsen, og dagens spillerne ville markere sin støtte til Strand og hans familie.

Spillerne kom på banen med svarte T-skjorter med teksten «Vi tenker på deg» på brystet, mens på ryggen sto nummeret 6 (Strands draktnummer i LSK) og navnet hans.

Også Kanarifansen ville markere sin støtte til Strand. Etter seks minutter av kampen reiste de seg og sang «Pål Strand, du er supermann».

– Vi så det direkte på en pc her på sykehuset, det var en sterk opplevelse for familien. Det varmet godt å høre kanarifansen og en fin markering av Lillestrøm som klubb. Det var rimelig tårevått for å si det sånn,

Raufoss skulle egentlig spille lokaloppgjør mot Valdres på Blåbærmya lørdag og sa seinest torsdag formiddag at det var ønskelig å få kampen gjennomført, men torsdag kveld ble oppgjøret utsatt.

pål strand (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
pål strand (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)