TALENT FOR LYKKE: Det er to noveller fra samlingen «Talent for lykke» som nå kan bidra til at Ari Behns forfatterskap blir mer kjent i utlandet. (Foto: Stella Pictures)
TALENT FOR LYKKE: Det er to noveller fra samlingen «Talent for lykke» som nå kan bidra til at Ari Behns forfatterskap blir mer kjent i utlandet. (Foto: Stella Pictures)

Ari Behn fyller 40 år

Feirer dagen i London.

Søndag 30. september fyller Ari Behn 40 år. Etter det «God kveld Norge» erfarer, feirer han dagen sammen med familien i London.

Dobbel bursdag

Prinsesse Märtha Louises ektemann og forfatteren Ari Behn feirer rundt tall i år.

dåp (Foto: Stella Pictures)
dåp (Foto: Stella Pictures)

40-årsdagen feires etter sigende i London, hvor Behn og prinsessen nylig flyttet med sine tre døtre, Maud Angelica (9), Leah Isadora (7), og Emma Tallulah (4).

Og kanskje blir det dobbel bursdagsfeiring hjemme hos trebarnsfamilien? Yngstedatteren Emma Tallulah fylte nemlig fire år i går, lørdag 29. september.

LES OGSÅ: Ari Behn og Per Heimly fra NRK til TVNorge

– En fest det vil gå gjetord om

Kongehusekspert Kjell Arne Totland tror prinsessegemalen vil feire dagen sin skikkelig.

– Dagen i dag feires i London - slik de i går feiret yngstedatteren Emma Tallulahs 4-årsdag. Venner av paret har fortalt meg at det blir stor bursdagsfest, men om det skjer nå i helgen eller senere, vet jeg ikke. Men kjenner man Ari rett, blir det nok en fest det vil gå gjetord om i vennekretsen..., sier han til «God kveld Norge».

Han påpeker at Behn har vært borte fra rampelyset noen uker nå.

– Vi har ikke sett så mye til ham den siste tiden - av helt naturlige årsaker. Hele familien flyttet som kjent til London for noen uker siden - og er fortsatt i innkjøringsfasen med skole og så videre. Derfor var for eksempel Ari hjemme med barna da Martha før helgen var hjemme i Norge i forbindelse med sin tante, prinsesse Ragnhilds, begravelse, forteller han.

opera (Foto: Stella Pictures)
opera (Foto: Stella Pictures)

Samtidig sniker den tidligere hoffreporteren inn sin egen gratulasjon.

– Jeg vil selvsagt benytte anledningen til å selv få gratulere Ari så mye med dagen, og ønske ham og familien en fin tid i London. Samtidig håper jeg jo det ikke blir så lenge til de kommer hjem igjen, sier han.

Flyttet til London

Familien har bosatt seg i det ettertraktede Anger Islington-kvarteret, nordøst i London. Strøktet er kjent for å huse mange kjente og rike fjes, deriblant London-ordfører Boris Johnson, skuespiller Emma Watson og artist Lily Allen.

Paret har blant annet fortalt at de flytter fra Lommedalen i Bærum til den europeiske storbyen for at de tre døtrene skal få lært seg engelsk.

De har fortalt at de vil bo i London i minst et år.

LES OGSÅ: Märtha og Ari til London for å lære barna engelsk

Mye å feire

(artikkelen fortsetter under bildet)

balkongen (Foto: Stella Pictures)
balkongen (Foto: Stella Pictures)

Det er imidlertid ikke bare 40-årsdag Ari Behn kan feire i høst.

Han kan skåle for den nye leiligheten i London, men han kan også feire at han har gitt ut ny bok.

Forfatteren, som debuterte med «Trist som faen» i 1999, er nemlig aktuell med romanen «Skyt meg, elsk meg» i høst.

Tidligere denne uka ble det også kjent at forfatteren får to av sine noveller på trykk i den prestisjetunge antologien Best European Fiction. Det skriver Dagbladet.

– Vi er stolte og glade - og roper hurra for Ari, skrev forelegger Bjørn Aagenæs i en pressemelding.

LES OGSÅ: – Får ikke leid ut familiehuset