kate
kate

Britene raser mot dansk Se og Hør

Fordi de trykket toppløsbildene av Kate.

Britiske aviser er sjokkerte etter at danske Se og Hør valgte å trykke 16 sider med de berømte toppløsbildene av hertuginne Kate.

Overtramp

Britiske Daily Mail skriver at danske Se og Hør blåser nytt liv i overtrampet som er gjort mot prins William og hans kones privatliv.

De skriver samtidig at det danske ukebladet har gått lenger enn noen andre, fordi de ga ut et 16-siders bilag til bladet med toppløsbildene av den britiske hertuginnen. Tre av bildene er dessuten tatt forfra, når Kate bytter bikinitopp.

Daily Mail legger særlig vekt på at det mest avslørende bildet, hvor Kate bytter bikinitopp, er brukt som forsidebilde av danske Se og Hør.

LES OGSÅ: Danske Se og Hør viser Kate toppløs

– Unike bilder

Den danske redaktøren, Kim Henningsen, har imidlertid forsvart publiseringen med at den har allmenn interesse.

– Dette er unike bilder av en A-kjendis. Da er det min jobb å publisere dem, skal han ha sagt.

Da det forrige uke ble kjent at bladet ville publisere bildene, sendte redaktør Henningsen ut en pressemelding som forklarte hvorfor.

– Leserne våre elsker å følge med i de kongeliges liv og spør etter avslørende nyheter som kommer tett på. Jeg er derfor utrolig stolt over at vi har fått rettighetene til å publisere de toppløse bildene av Storbritannias kommende dronning, som hele verden snakker om i øyeblikket, men som de færreste egentlig har sett. Det ligger i Se og Hørs DNA at vi skal underholde og tilfredsstille våre lesere. Derfor er det alltid relevant for oss når en hertuginne og en kommende dronning av England er toppløs.

Dansk Se og Hør har nektet å avsløre hvem de har kjøpt bildene av, og hvor mye de har betalt for dem.

LES OGSÅ: Donald Trump: – Kate har seg selv å takke for puppebildene

Ingen norske - foreløpig

I Norge er det foreløpig ingen publikasjoner som har vist bildene, men flere redaksjoner har fått tilbud om å kjøpe dem.

Harald Haave, sjefredaktør i norske Se og Hør, var veldig knapp da han ble spurt om han kommer til å publisere bildene:

– Vi kommenterer aldri om vi har kjøpt bildene eller om vi skal trykke dem, svarte Haave på spørsmål fra «God kveld Norge».

Haave avsto også fra å kommentere danske Se og Hørs publisering.

LES OGSÅ: Kate saksøker fransk magasin

200 bilder

Det var en britisk papparazi-fotograf som tok toppløsbildene av Englands kommende dronning da hun og ektemannen koste seg ved bassenget ved privat feriebolig i Syd-Frankrike.

Etter det Daily Mail kjenner til, skal det totalt dreie seg om rundt 200 bilder.

Bildene ble først trykket av det franske magasinet Closer, som senere ble saksøkt av det kongelige paret. Den franske domstolen slo deretter fast at tabloidmagasinet hadde handlet ulovlig da de valgte å publisere bildene.

Siden avgjørelsen har det vært ulovlig å offentliggjøre bildene, og magasinet Closer skulle senest et døgn senere levere originalene til det britiske hoffet.

Hvis magasinet ikke gjorde det, ville de få daglige bøter på 75.000 kroner.

I følge Daily Mail skal det franske bladet ha levert fra seg alle filene de satt på.

LES OGSÅ: Publiserer toppløsbilder av hertuginne Kate

Ingen britiske

Den franske domstolen påla imidlertid ikke Closer å navngi fotografen.

Etter Closers publisering, har bildene dukket opp i det italienske bladet Chi, i irske Daily Star og nå danske Se og Hør. Det britiske hoff sitt verste mareritt, nemlig at bildene skal spres verden over, er dermed i ferd med å bli realitet.

Ingen britiske publikasjoner har så langt trykket bildene.

Likevel har rundt syv millioner briter sett bildene, i følge en fersk undersøkelse, skriver The Mirror.

LES OGSÅ: – Minner om den verste behandlingen av Diana