prica
prica

Rosenborg viste gullform i sjumålsfest

Reiste seg på mesterlig vis hjemme mot Haugesund.

Rosenborg-Haugesund 5-2

Se alle høydepunktene fra kampen i videovinduet over

Rosenborg vant 5-2 mot Haugesund fredag kveld etter en målrik aften på Lerkendal. Dermed har Rosenborg igjen inntatt tabelltoppen i norsk fotball.

– Det er bra at vi tar denne. Det er bra at vi kommer tilbake etter det som skjedde i Bergen, sier RBK-trener Jan Jönsson til TV 2 Sporten etter kampen.

Tarik Elyounoussi kom ikke på scoringslisten men var likevel strålende fornøyd.

– Vi legger press på de andre nå. Det er vi som er i førersetet. Nå kan vi slappe av i sofaen og se de andre spille. De må ta igjen oss nå, sier han.

RBK-spissen kunne dermed avsløre at spillerne hadde fått klar beskjed etter første omgang.

– Janne truet oss i pausen. Hvis vi ikke sprang mer så skulle han bytte oss ut, sier han.

Haugesund best i gang
Kampen begynte svært rolig på Lerkendal. Et tamt hjemmelag klarte ikke å sette det preget på kampen som de ønsket.

Etter 17 minutter fikk trønderne derimot den starten på kampen som de absolutt ikke ville ha. Haugesund fkk først en kjempesjanse etter fint angrepspill. Søderlund spilte fri Fevang, men Strandberg fikk hindret skuddforsøket. På den påfølgende corneren skulle Fevang likevel lykkes. Ballen landet i beina på 31-åringen som ikke nølte et sekund, og banket ballen i mål.

Resten av omgangen gikk rolig for seg. Ingen av lagene klarte å skape de store mulighetene. Alexander Sødelrund fikk til en brukbar avslutning like før pause, men Örlund hadde få problemer med å plukke ballen.

Haugesund kunne dermed gå til pause med 1-0 ledelse, mens Rosenborg måtte tåle å gå i garderoben til pipekonsert fra sine egne supportere.

To mål på ti minutter
Rosenborg slo umiddelbart tilbake i den andre omgangen. Det var bare spilt ett minutt da Per Verner Rønning stanget inn utligningen for trønderne. Reprisen viste at ballen ville gått utenfor, men takket være en Søderlund-berøring med hånden gikk ballen i mål.

selvmål
selvmål

Det var tydelig at RBK-spillerne hadde fått høre det i pausen. Etter 55 minutter skrudde Borek Dockal inn et frispark på nydelig vis. Dermed hadde Rosenborg snudd kampen i løpet av de ti første minuttene av andre omgang.

Prica-perle
Etter 68 minutter var det duket for Prica-show. Et langt utspill fra Örlund havnet til slutt hos svensken som banket ballen i mål. Det tok derimot ikke lang tid før Haugesund svarte. Nok en gang var det Fevang som som satte ballen i mål etter en corner. Denne gangen på hodet.

Raknet for Haugesund
Rosenborg fortsatte å angripe. Men lagets fjerde mål kunne de takke Haugesund-forsvaret for. Kristiansen slo ballen i stolpen etter en avslutning fra hjemmelaget. FKH-forsvaret så ut til å ha god kontroll på returen, men nølte så lenge at Chibuike fikk tuppet ballen i mål.

Det raknet helt for Haugesund i sluttminuttene. To minutter før full tid kom Daniel Fredheim Holm seg rundt på høyrekanten. Han la hardt inn langs bakken, og traff Mix Diskerud som enkelt kunne styre ballen i mål.

Dermed endte det med tre poeng og en komfortabel seier til Rosenborg.

Rosenborg 4-4-1-1: Örlund - Gamboa, Strandberg, Rønning, Dorsin - Dockal, Svennsson, Mix, Fredheim Holm - Elyounoussi - Prica
Benken: Lund Hansen, Iversen, Chibuike, Selnæs, Issah, Alas, Reginiussen

Haugesund 4-4-2: Mortenesen - Skjerve, Bjørnbak, Bangura, Myrestam - Storbæk, Anyora, Fevang, Haukås - Søderlund - Johnsen
Benken: Øvernes, Nilsen, Skartun, Jóhannesson, Haraldseid, Sema, Engblom