Hulk (Foto: Jorge Guerrero/Afp)
Hulk (Foto: Jorge Guerrero/Afp)

Falsk bombe med Hulk-bilde funnet utenfor Zenits treningsanlegg

Mer trøbbel for den russiske toppklubben.

En falsk hjemmelaget bombe, gjemt i en bag, ble funnet ved Zenits treningsanlegg torsdag kveld. Sammen med den hjemmelagede bomben var det et bilde av rekordsigneringen Hulk.

Da politiet undersøkte det de mistenkte var en bombe fant de bildet som hadde påskriften «Hulk ut!», skriver Reuters.

Ifølge ITV besto «bomben» av en lommelykt, ledninger, noen batterier, en gassbeholder og en klokke.

– Vi benekter ikke noe, men vi ønsker ikke å kommentere saken, sier en Zenit-talsmann.

Rt.com skriver at den hjemmelagde bomben ble funnet av en sikkerhetsvakt, som tilkalte politiet da han så ledninger stikke ut av den mistenkelige bagen.

Internt bråk
Hulks overgang fra Porto var sommerens dyreste i fotballverdenen, og lønnen som brasilianeren og den belgiske storsigneringen Axel Witsel har fått har gjort lagkompisene grønne av misunnelse.

De to russiske stjernespillerne Igor Denisov og Aleksandr Kerzjakov ble degradert til reservelaget etter å ha kritisert lønningene til Hulk og Witsel.

– Jeg hadde forstått det hvis det var snakk om Lionel Messi eller Andres Iniesta, sa blant annet Denisov.

Kerzjakov ble fredag tatt inn på førstelaget igjen etter å ha hatt en oppklarende prat med trener Luciano Spalletti, melder Zenit på sine nettsider.

For Denisov er det ikke like enkelt. Klubbens nettsider skriver at han skal starte for juniorlaget i en kamp mot Lokomotiv Moskvas juniorlag fredag.

Fabio Capello tok for øvrig ut både Kerzjakov og Denisov på det russiske landslaget torsdag.

– De er alle slemme, egoistiske og grådige
Bråket i Zenit har også fått lokale medlemmer av det russiske kommunistpartiet til å skrive et åpent brev til Vladimir Putin, der de ber presidenten om å redde klubben.

– Vi har en eksplosiv situasjon i Zenit og i St. Petersburg by. Det er åpenbart at laget er ute av kontroll, det er intern krangling mellom spillerne om hvem som skal få mest lønn, skriver de ifølge Reuters.

– Det er vanskelig å skille mellom hvem som har rett og galt i en åpen konflikt - de er alle slemme, egoistiske og grådige: Denisov og Kerzjakov samt utlendingene Hulk og Witsel, som aldri kan bli en del av vår bys identitet, fortsetter de.

Vil erstatte Spalletti med nordkoreaner
De ønsker også å erstatte Luciano Spalletti med en nordkoreansk lagleder.

– Det Zenit trenger er en tøff leder fra Nord-Korea, der sport er en del av det daglige slitet, skriver de.