Petter Ole Jakobsen og nye studio (Foto: TV 2)
Petter Ole Jakobsen og nye studio (Foto: TV 2)

Hyller TV 2s nye studio: – Verden har ikke sett maken

Grafikkleverandør Petter Ole Jakobsen i Vizrt mener TV 2 Nyhetenes nye studio er i verdensklasse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag kveld klokken 18.30 er det premiere på «nye» TV 2 Nyhetene. Borte er grønnfargen, nå er det rødt og full HD som gjelder.

Bak de grafiske løsningene i det splitter nye, moderne og multidynamiske TV-studioet står det verdensledende, norske grafikkselskapet Vizrt.

Med base i Bergen har de levert TV-løsninger til alle de store TV-stasjonene i hele verden. De er ikke i tvil om at det nye studioet til TV 2 vil vekke oppsikt.

– Jeg kan garantere at de store TV-stasjonene nå vil besøke Bergen for å studere dette studioet nøye, slår Petter Ole Jakobsen, teknologidirektør i Vizrt, fast overfor tv2.no.

LES OGSÅ: TV 2 Nyhetene går i rødt

Ny studio (Foto: TV 2)

– En formidabel grafikkmotor

Det finnes selvsagt TV-studioer som både er større og kanskje enda mer fancy, men det er studioets visuelle muligheter Jakobsen først og fremst vil fremheve.

– Det er 17 datamaskiner som sammen utgjør en formidabel grafikkmotor. Disse styrer signalene til et stort antall store skjermer i studio, enkelte sensitive berøringsskjermer, forteller han.

– Flere av skjermene står på høykant og er på størrelse med en stående voksen person. En kan blant annet da se for seg at programleder står og snakker med en annen person som står et helt annet sted, via denne skjermen. I TV-ruta vil dette kunne fremstå som at de så og si står ved siden av hverandre og snakker sammen, sier Jakobsen.

TV 2 PLAY: TV 2 Nyhetenes nye vignett i HD

Regi TV 2 (Foto: TV 2)

Sto bak verdens første «hologramintervju» på TV

Vizrt har opp gjennom årene stått for flere revolusjonerende løsninger for visualisering på TV.

En av de kanskje aller mest kjente nyvinningene fant sted under presidentvalget i USA i 2008 da CNN presenterte verdens første «hologramintervju» direkte på TV. Ved hjelp av Vizrt ble video og data overført fra Chicago og visualisert i TV-studio i Atlanta.

Se hvordan hologramintervjuet fremsto på TV her:

http://www.youtube.com/watch?v=thOxW19vsTg

TV 2 studio blir utstillingsvindu

Det bergensbaserte grafikkselskapet har en kundeliste i over 100 land som innbefatter alle de største TV-selskapene rundt om i verden.

Mah-Rukh Ali (Foto: TV 2)

Med 37 kontorer og over 600 ansatte verden rundt er de likevel stolt av at «lille» TV 2 i Bergen er et utstillingsvindu for nye teknologiske TV-løsninger.

– Nå kommer vi til en situasjon her i Bergen at TV 2 faktisk har det studioet i verden som jeg kjenner til som har den største visuelle kraften av noe studio, og da snakker jeg om alt fra CNN, Fox News, ESPN og alle de store kanalene. Verden har ikke sett maken og ingen av disse har de egenskapene som det nye studioet hos TV 2 har, sier Jakobsen.

TV 2 PLAY: Symfoniorkester spiller inn TV 2s vignett

– Vil gjøre TV 2 Nyhetene mye bedre

Selv er teknologidirektøren på reise mandag, men håper å se hvordan «nye» TV 2 Nyhetene tar seg ut på lufta likevel. Han er ikke i tvil om at seerne har mye godt i vente.

– Dette studioet, og det tilsvarende som kommer i Oslo, vil gjøre TV 2 Nyhetene mye bedre og i stand til å formidle kompliserte saker på en langt bedre og forståelig måte enn tidligere, sier Jakobsen.

– Og ja, seerne har virkelig noe å glede seg til selv om man ikke tar i bruk alle virkemidlene fra dag én, til det har nok tiden vært altfor knapp. Men jeg er ikke i tvil om at dette blir gøy, jeg gleder meg minst like mye som TV 2, legger han til.

SE VIDEO hvor TV 2s nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther forteller om det nye studioet her: