En gang var denne bilen stramt uniformert i det godes tjeneste. Selv på sine eldre dager har den unngått å gå i grilldress-fella, men holdes elegant og viril av sin unge eier. (Foto: Privat)
En gang var denne bilen stramt uniformert i det godes tjeneste. Selv på sine eldre dager har den unngått å gå i grilldress-fella, men holdes elegant og viril av sin unge eier. (Foto: Privat)

Bilen min Volvo 940: Denne pensjonerte politibilen er kvassere enn noen gang

Og Andreas spiller så høyt på anlegget at rusten rister av...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten "Bilen Min" har broom.no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin egen eller sine egne biler, og litt om sin bilinteresse.

Bakhjulsdrevne Volvoer av de siste årsmodellene står som vi tidligere har sett mange eksempler på svært høyt i kurs blant unge bilister med ferske førerkort. Det er solide og lettskrudde biler med god komfort, som atpå til byr på noe så sjeldent som underholdende vinteregenskaper.

Populær som politibil

Og den grove oppbygningen gjør nok også at mange lettere engstelige foreldre synes det er helt greit at avkommet debuterer som bilførere bak rattet i en slik.

Se video: Hvorfor bruke en hel politibil når en halv gjør nytten?

Her skal vi se på en av de aller siste representantene for alle de tradisjonelle Volvo-egenskapene. Ingen hadde nok trodd at den gamle 940en skulle leve helt til årsmodell 1998, men det gjorde den altså – takket være stor interesse fra kjøpergrupper med sans for tradisjon og velprøvde konstruksjoner.

Andreas har til og med bilde av bilen fra den gang den var i aktiv tjeneste som politibil i Vestfold. Internnummer 17-746 kan nesten høres ut som at den var spesielt beregnet på å fakke B-gjengen... (Foto: Privat)

Mange steder i verden var disse bilene populære som taxi, da først og fremst i land der bensinen kostet litt mindre enn i Norge. Men også her ble det solgt mye 940, og en yrkesgruppe som bidro sterkt til det var Politiet.

Spennende pensjonist-tilværelse

Til røff bruk var den grove bilen helt perfekt. Den hadde også god plass til personer og utstyr, og god komfort for betjenter som mange ganger tilbragte mesteparten av dagene i bilen.

De tålte også mye, men som offentlige tjenestebiler flest hadde også de en tilmålt tid som folkets tjenere. Og da den var over var det nok adskillig mer slitasje, bulker og hakk i disse enn i de sivilt solgte 940ene, noe som har ført til at overlevelsesprosenten for disse gamle politibilene til i dag nok er adskillig lavere enn for de andre.

Del med Facebook-vennene dine!

Men ingen regel er uten unntak. Her er en av de som en gang i tiden var stramt uniformert, og som ikke på noen måte kan sies å leve noen slapp pensjonisttilværelse. Tvert imot, her holdes livsmotet oppe av en ung og entusiastisk eier som nok behandler den enda penere enn de første blåkledde betjentene en gang må ha gjort.

Det er nesten kriminelt god plass i en gammel fullsize-Volvo, og lett å forstå at bilene var populære som tjenestebiler for ordensmakten. Dette interiøret skal for øvrig snart erstattes av et skinninteriør fra 960, forteller eieren. (Foto: Privat)

Les også: Mot strømmen - nå skal portugisisk politi kjøre Nissan Leaf

Eier: Andreas Moslet (1991-modell, altså 20 år gammel).

Bosted: Bjerkås i Asker.

Holder seg til Volvo

Litt om meg selv: Altid vært en bilfreak, og spesielt Volvo. Har hatt andre biler enn Volvo også, men holder meg til det jeg liker best. Ellers så er jeg mye ute på fritiden og treffer andre bilinteresserte folk.

Bilen: Volvo 940 lavtrykksturbo, 1998-modell. Tidligere politibil.

Hvor lenge har du eid den? Har eid den i snart 3 måneder.

Hva har du gjort med den? Bilen har vært under kniven når det gjelder motor og lyd. Motor har ca 250 hester på 1,9 i ladetrykk. Sprek bil som jeg gleder meg til å kjøre på vinteren.

Det er fremdeles mye "verktøy" i bagasjerommet på denne bilen, men av en litt annen karaktér enn tidligere. Med 5.000 watt lover Andreas at han kan spille så høyt at rusten ikke klarer å henge fast i bilen... (Foto: Privat)

Har satt i stereo anlegg på ca 5.000 watt som spiller noe helt sinnsykt. Om rusta nærmer seg så rister den bare bort!

Skal få 960-interiør

Liker best med bilen: Må være at det er en holdbar bil med alt utstyr som 940 ble levert med. Og at den har et pent utseende og er både bulkfri og rustfri.

Liker minst med bilen: Den bruker mye bensin!

Framtidsplaner for bilen: Holde den i god stand. Alt av interiør skal bort og i søpla, for her snakker vi 960 helskinn, elektrisk!

Drømmebil: Hadde ikke gjort noe med en Dodge Ram SRT-10, men siden jeg er en Volvo-gutt så må det være en strøken 240 av noen slag.

Del med Facebook-vennene dine!

Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten eller stor, se info her.

Les også: Ikke alle politibiler er så oppegående etter endt tjeneste

Hva synes du om bilen? Noe du vil spørre Andreas om? Bruk kommentarfeltet under!