Rodgers (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
Rodgers (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

Liverpool-manageren vet hva som må til: – Vi må nok begynne å filme

Brendan Rodgers mener laget hans får for mange dommeravgjørelser imot.

Liverpool har den siste tiden fått flere tvilsomme dommeravgjørelser imot seg. Nå tar Brendan Rodgers bladet fra munnen, og kommer med relativt oppsiktsvekkende uttalelser.

– Er bekymret
Liverpool-sjefen mener Luis Suarez har blitt snytt for straffespark i de to siste Premier League-kampene. Først i oppgjøret mot Sunderland, deretter i 2–1 tapet for Manchester United forrige helg. Rodgers mener at viktige dommeravgjørelser har gått imot laget hans helt siden sesongens første kamp mot West Bromwich.

– Jeg er bekymret for at vi får de fleste dommeravgjørelser imot oss. Vi liker å tro at vi er et sportslig lag. Jeg har alltid bedt spillerne mine om å ikke filme, og om å spille fair. Men nå virker det som om vi blir straffet for å være sportslige. Det er så mange avgjørelser som går imot oss, sier han ifølge The Guardian.

Rodgers har nå ha tatt kontakt med dommersjef Mike Riley og fortalt hva han mener om avgjørelsene som har gått i scousernes disfavør.

– Jeg snakket med Mike Riley og han innrømmet at han hadde ventet en telefon fra meg tidligere. Jeg bestemte meg for å ikke ringe ham etter kampen mot United, men etter kampen mot West Bromwich følte jeg at jeg ikke lenger hadde noe valg. Jordan Henderson ble taklet stygt uten at motspilleren fikk kort. Samtidig får Andre Wisdom kort på en takling der han vinner ballen på lovlig vis. Sånn kan vi ikke ha det, sier Liverpool-sjefen.

– Blir kanskje nødt til å filme
Rodgers mener at dersom dommerne fortsetter å straffe lag som prøver å være ærlige så må det kanskje gjøres endringer internt i klubben.

– Det ville vært en skam dersom spillere som prøver å respektere reglene og managere som ber spillerne om å holde seg på beina skal straffes på grunn av dette. Dette er det viktig at dommerne forstår. De siste årene har spillere fått kritikk for å filme, og jeg vil ikke oppfordre til det. Men om man får avgjørelser imot seg for å være sportslig, så blir man kanskje nødt til det, sier han.

Suarez (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
Suarez (Foto: PAUL ELLIS/Afp)

Tror Suarez har fått et rykte blant dommerne
Steven Gerrard og Glen Johnsen har begge i kjølvannet av kampen mot United gått ut å ha sagt at de tror grunnen til at Suarez ikke fikk straffe er hans noe frynsete rykte. Dette er også Rodgers enig i.

– Suarez har vært innblandet i noen straffesituasjoner den siste tiden der han helt tydelig har blitt tatt. Mot Sunderland gikk han ned, men fikk gult kort i stedet for straffe. Mot United var det mer kontakt da han ble tatt av Evans, enn hva det var da Valencia fikk straffe, sier han.

Liverpool-sjefen tror ryktet til Suarez nå kan bli et problem i fremtiden.

– Suarez er et fantastisk talent, og dersom det er straffe når han går i bakken så skal også dømmes straffe. Det ser ikke ut som om dommerne kommer til å dømme i hans favør i fremtiden, og det bekymrer meg, avslutter Rodgers.