JOHN TERRY: (Foto: Joel Ryan/Ap)
JOHN TERRY: (Foto: Joel Ryan/Ap)

Terry suspendert i fire kamper i rasismesaken

Og får over to millioner kroner i bot.

FA har besluttet å ilegge John Terry fire kampers karantene, samt en bot på drøyt to millioner kroner, etter en høring i rasismesaken mellom ham og Anton Ferdinand.

Terry ble tidligere i år frikjent for rasismeanklager da saken var oppe i det engelske rettssystemet, men FA valgte likevel å kjøre en sak mot Chelsea-kapteinen. Det har ført til at Terry har valgt å trekke seg fra landslaget i protest.

Et uavhengig FA-panel har de siste dagene hatt en høring i saken, og konklusjonen der var altså at Terry er skyldig.

– Det vil komme en skriftlig grunngivelse når tiden er inne. Mr. Terry har rett til å anke beslutningen. Det må gjøres innen 14 dager etter at han har mottatt den skriftlige grunngivelsen for beslutningen, skriver FA i en pressemelding.

Straffen trer ikke i kraft før etter en eventuell anke, før ankefristen går ut eller dersom Terry bestemmer seg for å ikke anke, noe som betyr at han kan spille lørdagens TV 2 Zebra-sendte oppgjør mot Arsenal.

– Chelsea har mottatt og repsekterer dagens beslutningen av FA når det gjelder John Terry. Vi anerkjenner også Johns rett til å anke avgjørelsen. Derfor er det upassende for oss å kommentere saken ytterligere på det nåværende tidspunkt, skriver Chelsea i en kommentar på sine nettsider.

Fire kampers karantene er én mer enn man pleier å få for et direkte rødt kort, og bare halvparten av det Luis Suárez fikk da han fikk sin dom i Evra-saken.

Det mener TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker er merkelig.

– Dette åpner opp en masse spekulasjoner og misnøye, fordi Suarez fikk det dobbelte. Her har man tydelig vurdert noe til å være mye rasisme, og noe annet til å være lite rasisme. Det er en vanskelig balansegang og det er vanskelig å finne en rød tråd i det FA gjør, sier Alsaker til tv2.no.

Barton i harnisk
Blant dem som reagerer på straffen er Joey Barton. Den omstridte urokråken fikk 12 kampers karantene for angrepet på City of Manchester Stadium i siste ligakamp forrige sesong.

«12 kamper? Med FAs perverse logikk hadde jeg fått færre kampers karantene for rasistisk å ha misbrukt Manchester City-spillerne enn å kile dem litt som jeg gjorde», skriver Barton på Twitter.

For ordens skyld lød den offisielle tiltalten på slag mot Carlos Tevez, spark mot Sergio Agüero og forsøk på springskalle mot Vincent Kompany.