LØY OM KREFTSYLDOMMEN: Familie og venner trodde Lori Stilley var døende. Stilley skrev til og med e bøker om kampen mot kreften.  (Foto: CBS)
LØY OM KREFTSYLDOMMEN: Familie og venner trodde Lori Stilley var døende. Stilley skrev til og med e bøker om kampen mot kreften. (Foto: CBS)

Lori løy om kreftsykdommen – sa til barna hun skulle dø

Alle trodde Lori Stilley var døende og kvinnen skrev blant annet e-bok om kampen mot kreften.

Amerikanske Lori Stilley skal ha løyet om at hun hadde kreft. Onsdag ble hun arrestert etter for å ha tatt imot penger i en innsamling for kreftsyke.

Lori lurte alle inkludert sine to barn. Hun skal ha fortalt at hun hadde blærekreft i fjerde stadium. Det innebærer spredning til ett eller flere organer.

Trodde mamma skulle dø

Kvinnen skal ha vært så «dårlig» at hun måtte bruke rullestol. Dette er bare en av måtene hun lurte alle på, forteller hennes søster Lisa DeGiovanni, ifølge CBS.

(Artikkelen fortsetter)

Se videoreportasje om hvordan Lori lurte alle rundt seg: 656332

– Det faktum at min nevø og min niese trodde at moren deres skulle forlate dem holder meg våken om natten, sier DeGiovanni.

Skrev om kampen

Politiet forteller om innsamlingsaksjoner hvor enkelte ga så mye som 10.000 dollar, eller vel 57.000 kroner, i støtte. Stilley skrev på Facebook om sykdommen sin og skrev til og med en e-bok hvor hun fortalte om kampen mot kreften.

VARSLET POLITIET: Lisa DeGiovanni varslet politiet da hun forsto at søsteren ikke var syk.  (Foto: CBS)
VARSLET POLITIET: Lisa DeGiovanni varslet politiet da hun forsto at søsteren ikke var syk. (Foto: CBS)
Ifølge etterforskerne er alle historiene hennes komplett oppspinn. Selv hennes søster og svoger trodde på at Stilley var døende.

Les også: Lurte til seg millioner ved å spise glass

– Jeg trodde lenge på henne. Min kone kunne våkne gråtende midt på natten. Hun slo i veggen og spurte: «hvordan kan Gud gjøre dette mot henne», sier Mike DeGiovanni.

Sjokkerte naboer

Stilleys naboer har reagert med sjokk over nyheten om kreftløgnen. En nabo, som ønsker å være anonym, har blant annet gitt henne penger.

Les også: Svenske Gabriella (25) løy om kjæreste

– Hver kveld kom det folk og leverte mat på døren hennes. Dette er middelklassefolk, de har ikke råd til slikt, sier mannen.

Ville gifte seg før hun døde

Søsteren arrangerte et bryllup i løpet av ti dager slik at Stilley skulle få gifte seg med kjæresten før hun døde. På dette tidspunktet begynte DeGiovanni å få mistanke.

GIFTET SEG: Søsteren til Stilley arrangerte bryllyp for henne og kjæresten slik at hun skulle få gifte seg før hun døde.  (Foto: CBS)
GIFTET SEG: Søsteren til Stilley arrangerte bryllyp for henne og kjæresten slik at hun skulle få gifte seg før hun døde. (Foto: CBS)

– Dagen før hun skulle til pleiehjem kom hun til min datters hockeykamp. Hun satt i rullestol og det hele var svært dramatisk. Jeg så på henne og tenkte: «hun ser ikke syk ut», sier hun.

Plutselig ble også innleggelsen på pleiehjemmet utsatt. DeGiovanni gikk til slutt til politiet etter å ha pratet med Loris lege.

Norsk kreftblogg var falsk

En 24 år gammel kvinne fra Tønsberg erkjente seg i fjor skyldig i å ha hatt en falsk kreftblogg.

På bloggen fortalte hun om sykdommen. Hun klippet håret, la ut bilder av det som tilsynelatende var hennes egen pasientjournal og fortalte i detalj om hvordan svulsten i hjernen vokste. Også hun mottok pengedonasjoner. Pengene ble brukt til å kjøpe nytt kjøkken, hytte, bil og dykkerutstyr.

Les også: Tiltalt for bedrageri med falsk kreftblogg