Patrick Thoresen under ishockeylandslagets trening fredag ettermiddag, i forkant av kveldens vm kamp mot Sverige i Globen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Patrick Thoresen under ishockeylandslagets trening fredag ettermiddag, i forkant av kveldens vm kamp mot Sverige i Globen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Patrick Thoresen avslutter i Storhamar

KHL- og landslagsstjerna vil sette karrierepunktum i Norge. Eneste aktuelle klubb er Storhamar.

– Ja, jeg har bestemt meg for det. Jeg kommer til å gå til Storhamar. Jeg vil ikke spille for andre klubber hjemme, sier Patrick Thoresen til TV 2.

Han sitter i bilen på vei hjem fra trening for KHL-laget SKA St. Petersburg. Klubben i millionbyen helt vest i Russland hvor han tjener sine rubel-millioner for andre sesongen rad.

– Jeg trives bra her, men vi skal hjem. Det er usikkert når, men at vi skal det er helt sikkert. Drømmen er å tre av med å hente bøtta hjem til Hamar, sier han og smiler.

Les også: Vålerenga henter hjem hockey-talent

Hamar-gutten spilte sine to første år som seniorspiller i nettopp Storhamar - som 16- og 17-åring. Deretter, like etter 2001-sesongen, gikk ferden til USA. Thoresen har ikke spilt i Norge siden.

Kontrakten hans i St. Petersburg går ut etter denne sesongen, men 28-åringen vet foreløpig lite om hva neste sesong bringer.

– Det kan bli et nytt år her. Det kan bli en klubb i en av de andre større europeiske ligaene, eller kanskje jeg ender i NHL. Dersom det siste skal skje, må alt stemme. Så jeg tror mer på et av de to første alternativene, sier Thoresen, som er nummer to i poengligaen i KHL etter syv spilte kamper denne sesongen.

Les også: Ovetsjkin klar for Dinamo Moskva

– Jeg må bare fortsette å produsere, så ordner nok dette seg ganske greit, sier han.

Torsdag kveld spiller Thoresen og SKA St. Petersburg kamp mot 28-åringens gamleklubb Salavat Yulaev på hjemmeis i Ledovy Ice Palace. 12.000 tilskuere er ventet i hallen, og nordmannen entrer som vanlig isen som en del av lagets førsterekke.