trine_erna (Foto: TV 2)
trine_erna (Foto: TV 2)

Vil knytte psykologer til fastlegene

Høyre-leder Erna Solberg foreslår at psykologer knyttes til fastlegeordningen for at flere skal kunne få hjelp tidlig.

Tirsdag kunne TV 2 fortelle at nesten 13.000 personer står i kø for pykiatrisk hjelp her i landet. Samtidig er det registrert 1400 brudd på behandlingsgarantier.

Etter at Linda Therese Myhre prøvde å ta sitt eget liv, tok det 18 månder før hun fikk hjelp ved distriktspsykiatrisk senter i Hamar.

Moren til 22 år gamle Phillip tok sitt eget liv for to år siden. Phillip vurderte å gjøre det samme, men søkte i stedet hjelp. Etter to måneder venter han fortsatt på psykiatrisk behandling.

Partiene Høyre og Venstre mener regjeringen må prioritere psykiatrien høyere. I tillegg ønsker de seg en ordning med psykologer knyttes til fastlegeordningen.

– Derfor mener vi i Høyre at det skal gjennomføres en prøveordning allmennpsykologer knyttet til fastlegekontorene. Da kan vi se om vi ikke får stoppet denne kritiske utviklingen i at mange trenger spesialiserte tilbud ved å gi et mye bedre oppfølgingstilbud tidligere, sier Solberg.

Og Høyre-lederen får støtte av Venstre-leder Trine Skei Grande.

– Det å ha hatt psykologer i samme tjeneste som du i dag har leger ville gitt en mye mer stabilitet for de som opplever psykologiske problemer. Den forferdelige køen gjør at små psykiske problemer blir store, alvorlig, og livstruende problemer, sier Skei Grande til TV 2.

  • Godt forslag/dårlig forslag? Hva mener du?
    Si din mening i kommentarfeltet nederst i artikkelen.