BLIR IKKE SETT: Linda Therese Myhre ventet 18 måneder før hun etter å ha fortalt sin historie i lokalavisen, endelig fikk psykiatrisk hjelp. (Foto: Olav T. Hustad Wold/TV 2)
BLIR IKKE SETT: Linda Therese Myhre ventet 18 måneder før hun etter å ha fortalt sin historie i lokalavisen, endelig fikk psykiatrisk hjelp. (Foto: Olav T. Hustad Wold/TV 2)

Linda sto halvannet år i psykiatri-kø

Fikk først hjelp etter hun sto frem i lokalavisen med sin historie.

I 2009 var Linda Therese Myhre så tungt deprimert at hun forsøkte å ta sitt eget liv. Hun ble innlagt på en psykiatrisk akuttavdeling.

Etter én uke ble hun skrevet ut og sendt hjem. Med seg fikk hun en henvisning til behandling på distriktpsykiatrisk senter på Hamar (DPS).

Så startet den lange ventetiden.

Brøt tidsfristen

– Jeg er heldig som har tre herlige unger, og en mann som står på for meg. Hadde det ikke vært for dem, så vet jeg ikke, sier Linda til TV 2.

Seks måneder etter henvisningen kom det brev om at DPS ikke klarte å holde fristen de hadde satt for når behandlingen skulle starte.

Siden ble fristen brutt på ny, til tross for purringer fra Lindas fastlege.

– Jeg ble bare sykere og sykere, forteller hun.

LES OGSÅ: Philip (22) har ventet to måneder på psykiater

– Beklager

Da Linda i fjor vår hadde ventet i 18 måneder på behandling, valgte hun i samråd med fastlegen sin å stå fram i Hamar Arbeiderblad.

Få dager etter var tilbudet hun var blitt lovet på plass.

– Du skal ikke behøve å gå til media for hjelp. Det er ikke alle som klarer det, mener Linda og sier det er så mange som har det verre enn henne.

Sykehuset Innlandet sier de beklager fristbrudd slik som Linda ble utsatt for.

De hevder ventetiden ved DPS på Hamar har blitt vesentlig redusert. I dag er den på tre til fire måneder.

Hvordan er tilbudet der du bor? Her kan du lese hvordan det står til i ditt fylke

Linda får nå god hjelp. Likevel velger hun å fortelle sin historie for å støtte de nær 13.000 som fortsatt venter på behandling i psykiatrien som TV 2 fortalte om mandag.

– De er mennesker som fortjener så mye mer enn det de får i dag. De blir ikke sett av samfunnet i det hele tatt, sier hun.