Ståle Solbakken   Wolverhampton (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
Ståle Solbakken Wolverhampton (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

Ståle skifter ut ti spillere før møtet med Chelsea: – Dette kan gå til skogen

Men håper på å revansjere Mesterliga-exiten med FC København mot Chelsea i Ligacupens tredje runde tirsdag.

Wolverhampton (TV 2 Sporten): Tre seire på rappen over Leicester (2-1), Ipswich (2-0) og Peterborough (2-0) har tatt Wolverhampton fra under nedrykkstreken til femteplass i Championship. Samtidig har klatringen gitt Ståle Solbakken arbeidsro i West Midlands.

– Vi hadde nok høyere skuldre for en uke siden. Du kan ikke gjøre det så mye bedre poengmessig enn ni poeng på tre kamper, men prestasjonene kan fortsatt bli bedre, mener nordmannen.

Nye stilen begynner å sitte
På en pressekonferanse på lagets treningsanlegg i utkanten av byens sentrum er det en lett og ledig tone. Stadig vekk får Solbakken de lokale journalistene til å dra på smilebåndet. Det er liten tvil om at den siste ukas poengfangst har gjort arbeidsforholdene lettere for nordmannen – selv om både fans og presse har tålmodighet med sin nye manager.

Solbakken har gitt uttrykk for at det vil ta tid å innprente sin spillefilosofi i troppen. Nå begynner han å skimte en framgang både på trening og i kamp.

– Vi er over den kneika hvor jeg slipper å forklare hvorfor og hvordan på alle de defensive øvelsene, det er deilig. Det er det også med to cleen sheets på rad, forklarer han til TV 2 Sporten.

Med bakgrunn fra soneforsvarslandet Norge, beskriver han en stor kulturforskjell i måten å forsvare seg på.

– Her er de mer vant til å følge sin mann og kline ned ham ned om det trengs, og det må de gjerne gjøre, men av og til er det lurt å holde seg litt rolig og passe sin sone. Det begynner å sitte nå, mener Solbakken.

Championship i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Sigurdarssons første
Mot Championship-jumbo Peterborough fikk også Bjørn Bergmann Sigurdarsson sin første for ulvene.

– Jeg er i den syvende himmel. Det har vært en stor overgang fra norsk fotball, særlig på den fysiske biten, men nå er jeg skadefri og veldig fornøyd. Det er den beste følelsen i verden, sier islendingen til lokalavisa Express & Star.

Solbakken er fornøyd med at spissigneringen hans åpnet målkontoen.

– Det var deilig for Bjørn. Han har slitt med skader siden han kom hit og dette var første gang han har fått trent skikkelig i 14 dager. Han kommer til å utfordre Sylvan Ebans-Blake og Kevin Doyle framover, tror den tidligere Hamkam-, FCK- og Køln-sjefen.

Les også: Sigurdarsons første ga ny Solbakken-opptur

Chelsea-gjensyn
Tirsdag returnerer 44-åringen til Stamford Bridge for Ligacupens 3. runde. Halvannet år etter irriterer det fortsatt at hans FC København røyk ut mot Chelsea i åttendelsfinalen i Champions Leauge.

– Det København-laget der kunne slått hvem som helst når som helst. Uten å virke arrogant så mener jeg at vi hadde slått ut Chelsea om vi hadde møtt dem da vi var på vårt beste den sesongen, sier Solbakken.

Derfor er han revansjesugen før møtet med serielederen i Premier League.

– Klarer vi 0-0 og slår dem på straffer skal vi være fornøyd, ler han.

Sender reservene
Det vil være en stor prestasjon, særlig med tanke på den troppen Wolverhampton sender til London. 10 av de 11 som startet i 2-0-seieren mot Peterborough lørdag er garantert ikke i startelleveren.

– Det gjør vi fordi vi har hatt et veldig tøft program med tre kamper på seks dager, som også har involvert lange bussturer til Ipswich og Peterborough. Fra lørdag av er det tre kamper på én uke igjen, så for laget som helhet er dette den beste løsningen, beskriver nordmannen.

I de to siste bortekampene har de samme 18 spillerne vært i Wolves-troppen. Med et tilnærmet skadefritt mannskap gjør det at flere sitter spillesugne tilbake.

– Nedprioriterer ikke Ligacupen
Han mener likevel ikke de store utskiftningene er et tegn på nedprioritering.

– 9-10 endringer er aldri ideelt, men de gutta som blir med mot Chelsea kunne nærmest løpt til London, så spillesugne er de. Og jeg hadde ikke sluppet til dette laget uten å tro at vi kan få et resultat der, mener han bestemt.

Solbakken vedgår likevel at det finnes en viss risiko ved å gjøre så store rokeringer på laget.

– Klart det. Dette kan gå til skogen, men vi håper å lage en positiv overraskelse der nede, runder han av med et smil.