mark (Foto: AFP)
mark (Foto: AFP)

Sønnen forsvarer dommer Halsey etter grov Twitter-hets

Tidligere kreftsyke Mark Halsey vurderer å kontakte politiet etter å ha blitt hetset på det groveste.

Liverpool - Manchester United 1-2

Våren 2010 var Halsey tilbake med fløyte i munnen etter å ha vunnet kampen mot kreften.

Etter storkampen på Anfield søndag haglet det med kritikk og hets mot kamplederen på Twitter. Flere skrev det beste hadde vært om Halsey ikke hadde overlevd, og også kona Michelle, som selv har vært rammet av kreft, fikk gjennomgå.

Noen av meldingene var i tillegg adressert rett til sønnen Jason Mark Halsey.

– Jeg syns min far klarte seg meget bra i en kamp som var vanskelig å dømme. Hetsen er stygg og upassende. Jeg mistet to besteforeldre og nesten min far til kreften. Jeg ville aldri ønsket noe slikt for min verste fiende, skriver Halseys sønn på Twitter.

Les også: Shelveys utvisning skapte uenighet i Premier League-studio
Les også: Kontroversielt straffespark sikret United-seier på Anfield

Tilbys psykologhjelp
Dommeren kom i fokus da han sendte Jonjo Shelvey i dusjen allerede før pause for en tøff takling på Jonny Evans. Liverpool-fansen mente seg snytt for straffe da Luis Suarez ble lagt ned i feltet, og urettferdigheten føltes nok total da Antonio Valencia fikset straffe i andre enden og Robin van Persie avgjorde.

Ekspertene var delte i synet på Halseys avgjørelser i de tre situasjonene søndag ettermiddag. Daily Mail skriver at dommeren vurderer å kontakte politiet som en følge av den grove hetsen.

Artikkelen fortsetter under høydepunktene!

652774

Familien har reagert så kraftig på Twitter-meldingene at Halsey nå får tilbud om psykologhjelp av dommerforeningen. De foreslår også at han kan slippe å dømme tirsdagens ligacupkamp mellom Southampton og Sheffield Wednesday.

– Klart rødt kort
Liverpool-manager Brendan Rodgers mente ikke overraskende at Halsey gjorde avgjørende feil, mens kollega Sir Alex Ferguson mente den omdiskuterte utvisningen var korrekt.

– Jeg syns det var et klart rødt kort. De så ikke ut som Shelvey gikk etter ballen - det gjorde Jonny Evans som også tok ballen, sa Ferguson.

– Det er jo farlig, men jeg synes rødt er for «heavy». Begge to kommer inn i situasjonen på nesten samme måte, og den ene får vondt i foten og den andre blir utvist, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt, som ikke får støtte av helgens gjest i TV 2s studio, tidligere Premier League-spiller Ray Wilkins:

– Jeg tror dommeren gav rødt fordi han forlater bakken lenge foran ballen. Reglene sier at hvis du løfter begge beina fra bakken når du takler så er det rødt, så jeg synes ikke han har så mye å klage på. Jeg mener det er et riktig rødt kort.

652732