Brigadegeneral Amir Ali Hajizadeh sier til statlig iransk fjernsyn at Iran ikke ønsker å starte noen krig, men vil gå til angrep dersom Iran er sikker på at Israel er i ferd med å innlede et angrep.

Dette vil utløse tredje verdenskrig, mener han.

– Vil være i krig med begge

– Vi kan ikke se for oss at sionistregimet vil starte en krig uten USAs støtte. Derfor, om det blir krig, vil vi være i krig med begge og vi vil helt sikkert havne i konflikt med amerikanske baser, siteres Hajizadeh av TV-kanalen Al-Alam.

Dette vil føre til uforutsigbare og ukontrollerbare hendelser, fortsatte han.

Israel har antydet at landet kan innlede et angrep på Iran for å forhindre at landet er i stand til å utvikle atomvåpen. USA har advart Israel mot et slikt angrep.

LES OGSÅ: Protester mot franske karikaturer i Teheran

– Gir atomhemmeligheter til Israel

I tillegg hevder en iransk parlamentariker at Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) gir hemmelig informasjon om Irans atomprogram til Israel.

Javad Jahangirzadeh hevder IAEA-sjef Yukiya Amano flere ganger har reist til Israel og gitt sensitiv informasjon om atomprogrammet.

– Amanos gjentatte reiser til Tel Aviv og det at han spør israelske tjenestemenn om synspunkter på Irans atomaktiviteter, tyder på at Irans atominformasjon har blitt avslørt til sionist-regimet og andre fiender av den islamske republikken, sier Jahangirzadeh.

LES OGSÅ: Har pågrepet flere etter drap på atomforskere

IAEA kritiserte Iran

Nylig hevdet sjefen for Irans atomprogram Fereydoun Abbasi-Davani at IAEA i sine rapporter inkluderer informasjon som kan misbrukes av sabotører.

Iran hevder landet kun vil bruke atomteknologi til sivile formål, men Israel og USA mistenker at Iran vil utvikle atomvåpen.

Styret i IAEA kritiserte nylig Iran for ikke å bremse arbeidet med å anrike uran og for manglende åpenhet om atomprogrammet. (©NTB)