Nå får institusjonen flengende kritikk fra Fylkeslegen i Nordland for manglende omsorg.

De pårørende frykter at manglende oppfølging og omsorg vil ta livet av faren.

83 år gamle Otto Henriksen har aldersdemens, er dårlig til beins og har problemer med å uttrykke seg.

– Jeg får ikke kontakt med pappa, sier datteren Anita Fager, mens hun er på besøk ved Vollsletta sykehjem i Bodø.

Radikal forandring på kort tid

Tilstanden til Otto blir bare verre og verre.

– Han har forandre seg radikalt bare på kort tid. Jeg er skikkelig deprimert. Han er blitt så sløv og det er sjokkerende å se hvor mye dårligere han har blitt, sier datteren til TV 2.

83-åringen er beboer ved Vollsletta sykehjem i Bodø som er spesialister på demens. De pårørende trodde at faren var i trygge hender.

– I løpet av seks til åtte måneder har han kontinuerlig blitt sydd, plastret, hatt blåveis og sett virkelig mishandlet ut.

– Når jeg spør «hva i all verden er det som har skjedd igjen», så får jeg bortforklaringer og at den som har ansvaret er borte og så videre, forteller sønnen Henning Henriksen.

Tok bilder for å dokumentere

Skadene var så omfattende og alvorlige at sønnen tok bilder i mars i år for å dokumentere hvordan faren så ut. Til tross for gjentatte bekymringsmeldinger til Vollsletta sykehjem fortsatte fallskadene.

– Vi har fryktet for livet til pappa grunnet fallskadene. Vi påstår at det bare er flaks at han har overlevd fallskadene som har skjedd over 30 ganger, med til dels kraftige hodeskader, sier Henning Henriksen til TV 2.

Den 83 år gamle majoren har alltid vært en aktiv og engasjert mann. Han tar sykdommen tungt.

– Jeg har hørt nevnt at pappa har vært til dels fortvilet og en vanskelig pasient, men i mine øyne er det bare vås. Tar man inn en pasient hvor man skal gjøre en omsorgsjobb så sier man ja til alle sider ved pasienten, sier Henning Henriksen.

De pårørende mener omsorgssvikten er så alvorlig at hendelsene er anmeldt til politiet.

Får flengende kritikk

Sykehjemmet får også flengende kritikk for manglende omsorg fra fylkeslegen i Nordland for tre grove brudd på regelverket.

I avgjørelsen fra fylkesmannen i Nordland heter det blant annet:

«Det fremgår ikke at virksomheten har hatt tilstrekkelig oppmerksomhet på hvilke tiltak som kunne bidra til å forhindre uheldige hendelser.»

«Fylkesmannen finner det kritikkverdig at de pårørende først etter klage blir innkalt til møte. Det var da registrert over 25 fallsituasjoner som hadde skadet pasienten.»

– Vi vil ikke være bekjent av at det skal være slike tilstander i Bodø kommune, sånn at vi ønsker å rette opp dette, sier Ingunn Lie Mostim som er kommunaldirektør for helse- og omsorgstjenesten i Bodø kommune.