Martin Pusic (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Martin Pusic (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Fredrikstads redningsmann: Martin Pusic matchvinner for tredje gang på rad

Fredrikstad med viktig seier borte mot Stabæk.

Stabæk - Fredrikstad 0-1

Vi fulgte oppgjøret minutt for minutt med tekstoppdateringer i kampsenteret.

September må være Martin Pusic sin lykkemåned. Etter overgangen fra Vålerenga har han spilt tre kamper for Fredrikstad, scoret tre mål og blitt matchvinner i alle oppgjørene.

Mot Stabæk søndag var Pusic på rett sted til rett tid i en sjansefattig affære, da Stabæk-keeper Mande Sayouba og stopper Kim Andre Hunstad rotet det til for seg med bare seks minutter igjen å spille.

Pusic fikk åpent mål etter forsvarstabben.

– Det var en stor feil, som ble helt avgjørende for kampen, sa Stabæk-trener Petter Belsvik om situasjonen.

– Vi skaper endel sjanser i dag, og Martin viser igjen hvilken målscorer han er med å sette et mål igjen, sa Fredrikstad-trener Trond Amundsen etter kampen.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Ulike skjebner
Dette var Fredrikstads fjerde strake seier i Tippeligaen, og de ligger nå på en plass som gir Tippeliga-spill neste sesong.

– Jeg er veldig fornøyd med tre poeng, og det gir oss et enda bedre utgangspunkt for innspurten men prestasjonen er ikke den beste, sa Trond Amundsen.

For Stabæk er situasjonen i bunnen av Tippeliga-tabellen iferd med å bli helsvart.

– Det blir tungt når vi gjør slike juniorfeil som i dag, sa Christer Kleiven, spilleren som var nærmest mål for Stabæk.

TV 2 Play: Intervju med Petter Belsvik
TV 2 Play: Intervju med Christer Kleiven
TV 2 Play: Intervju med Trond Amundsen

Nervøs åpning
Åpningsminuttene på Nadderud bar preg av to nervøse lag som visste hva som stod på spill.

Etter 12 minutter kom kampens første sjanse, og den var stor. Etter litt klabb og babb endte ballen hos en helt upresset Robert Stene. Mannen som bøttet inn mål for Ranheim klarte dog ikke å overliste Stabæk-keeper Mande Sayouba.

Ballen ble klarert men gikk rett til Hans Erik Ramberg som dro til fra 25 meter, men ballen ble blokkert foran Sayouba.

I kampens påfølgende minutter var Stabæk farlig frempå ved flere anledninger, uten at de truet Jon Masalin i Fredrikstad-buret nevneverdig. Resten av omgangen var i det store og det hele ganske sjansefattig.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Assistenttrener Pål Albertsen i Stabæk var ikke fornøyd med sitt eget lag, da han gikk inn til pause.

– Dette er alt for dårlig av oss. Knottefotball for de som kjenner til det uttrykket, sa Albertsen, og siktet til den store andelen småmygg i luften på Nadderud Stadion.

Stabæk bedre i andre omgang
Kanskje var det trenernes bevingede ord som ga Stabæk en ny giv, men sju minutter ut i andre omgang fikk Bjarte Haugsdal lagets første sjanse i kampen da han fra hjørnet av fem-meteren fikk avslutte, men vinkelen ble for spiss for bergenseren.

Et kvarter senere fikk Christer Kleiven den største sjansen så langt i kampen da han på halv volley tvang Masalin til å strekke seg så lang han var for å hindre baklengs.

I denne perioden styrte Stabæk stadig mer av spillet og hadde tydelig hevet seg etter en svak førsteomgang, til tross for at lav presisjon og svake avslutninger preget kampen generelt.

FFK så etter kontringsmuligheter og med ti minutter igjen å spille var Martin Pusic nær scoring etter en overgang, men Mande Sayouba reddet skuddet.

Mot slutten av kampen fikk Fredrikstad stadig større muligheter og det toppet seg da Sayouba og innbytter Kim Andre Hunstad etter 84 minutter slet med kommunikasjonen og lot ballen gå mellom seg, isteden for at keeperen bare plukket ballen opp.

Dermed fikk Martin Pusic en enkel ball å sette i det åpne målet, og Stabæk klarte aldri å svare..