Det blåses straffe mot Glen Johnson etter denne taklingen på Antonio Valencia. (Foto: TV 2)
Det blåses straffe mot Glen Johnson etter denne taklingen på Antonio Valencia. (Foto: TV 2)
Steven Gerrard jubler etter scoring mot Manchester United. (Foto: TV 2)
Steven Gerrard jubler etter scoring mot Manchester United. (Foto: TV 2)
JonJo Shelvey får direkte rødt kort for sin takling på Jonny Evans. (Foto: TV 2)
JonJo Shelvey får direkte rødt kort for sin takling på Jonny Evans. (Foto: TV 2)
SjansePoolWeb4
SjansePoolWeb4

Kontroversielt straffespark sikret United-seier på Anfield

Manchester United fikk straffe etter en meget omdiskutert situasjon, mens Liverpool muligens ble snytt på motsatt side.

Liverpool-Manchester United 1-2
Se straffesituasjonen og alle høydepunktene i videovinduet øverst!

Oppgjøret på Anfield ble preget av kontroversielle dommeravgjørelser, og hjemmelaget måtte tåle både rødt kort og straffespark imot i sin egen storstue. I tillegg følte Liverpool seg også snytt for et straffespark selv, i en begivenhetsrik kamp på Anfield.

Jonjo Shelvey ble utvist like før pause, men Steven Gerrard sendte likevel hjemmelaget i ledelsen like etter hvilen. Rafael utignet med et nydelig skudd, før straffedramaet startet.

FEIRET FOR FETTEREN: Steven Gerrard peker mot himmelen etter 1-0-målet på Anfield søndag. (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
FEIRET FOR FETTEREN: Steven Gerrard peker mot himmelen etter 1-0-målet på Anfield søndag. (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)

Først var det Luis Suárez som gikk i bakken i gjestenes boks, men da blåste ikke dommer Mark Halsey i hjemmelagets favør.

– Suárez er først på ballen og Evans sparker borti foten hans, så der skulle Liverpool hatt straffespark, sa Petter Myhre i TV 2s studio etter kampen.

Premier League-eksperten fikk medhold av tidligere Premier League-spiller Ray Wilkins.

– Tidligere var det slik at når du feller noen på «The Kop end», så pleide det å bli straffespark. Jeg mener det der også skal være straffespark, sa Wilkins.

Les også: Her er håndtrykket mellom Evra og Suárez som alle ville se

Rundt 20 minutter senere var det i stedet bortelaget som fikk straffespark da Antonio Valencia gikk i bakken etter en marginal dytt i ryggen fra Glen Johnson.

– Den lille dytten gjør at dommeren sannsynligvis blåser, men det er en veldig liten dytt og det ser tvilsomt ut, sa Erik Thorstvedt.

Ray Wilkins stilte spørsmål ved hvorvidt den lile dytten var nok til at en sterk spiller som Antonio Valencia skulle gå overende.

– Mange spillere venter på en liten berøring slik at de kan legge seg, og så snart hånden er der så faller de, sa Wilkins.

Johnson til TV 2: – Det var ingen felling
Mannen det ble dømt mot i situasjonen, Glen Johnson, var i hvert fall klokkeklar overfor Øyvind Alsaker etter kampslutt.

– Det var ikke straffespark. Det var ingen felling, sa Johnson bestemt.

Høyrebacken var også kritisk til utvisningen til Jonjo Shelvey, og la ikke skjul på det overfor TV 2 Sportens kommentator.

– Jeg synes ikke dagens resultat var rettferdig. Det er finnes aldri et bra tidspunkt å bli redusert til ti mann på, og med elleve mot elleve ville det bare vært ett lag som kunne vunnet kampen. Jeg har sett taklingen på TV, og begge er like gale. Jeg skjønner ikke hvordan vår spiller kan bli utvist, mens den andre ikke blir det, sa Liverpool-backen.

TV 2 Play: Se Alsakers intervju med Glen Johnson her

Til tross for Johnsons ord fikk Manchester United uansett det avgjørende straffesparket, og da det skulle tas var Robin van Persie sikker. Dermed vant Manchester United 2-1 på Anfield.

Iskaldt til 2-1: Robin van Persie blir matchvinner (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
Iskaldt til 2-1: Robin van Persie blir matchvinner (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)

Har du van Persie på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Liverpool med åpningstrøkket
De første sjansene falt til Liverpool. Etter åtte minutter var Luis Suárez på farten og avsluttet fra skrått hold, men Anders Lindegaard var parat og fikk avverget. Returen spratt ut igjen i feltet, men Steven Gerrard var litt for sen på returen til at han fikk avsluttet.

Minuttet etter forsøkte Gerrard seg på ny etter et lurt hjørnespark fra Jonjo Shelvey, men avslutningen fra Liverpool-kapteinen gikk i nettveggen. Da kvarteret var spilt var det Fabio Borini sin tur til å få muligheten, men italieneren var litt for unøyaktig i mottaket og måtte avslutte fra for skrått hold. Dermed rant sjansen bort i sanden.

Etter 20 minutter ropte hjemmefansen på straffespark da Daniel Agger gikk i bakken i duell med Jonny Evans, men dommer Mark Halsey lot seg ikke overbevise og var aldri i nærheten av å ta fløyten i munnen.

Da drøye halvtimen var spilt blåste Halsey i hjemmelagets favør da Patrice Evra la Raheem Sterling i bakken, men heldigvis for gjestene skjedde forseelsen like utenfor straffefeltet. På det påfølgende frisparket fant Steven Gerrards innlegg hodet til Luis Suárez, men uruguayanerens hodestøt gikk til side for mål.

Les også: Her er håndtrykket mellom Evra og Suárez som alle ville se
Les også: Se hele den nydelige Hillsborough-markeringen fra Anfield

Rødt kort til Shelvey
Drøye fem minutter før pause tok omgangen en dramatisk vending, da en tilsynelatende ufarlig 50/50-duell ble til en kamp om ballen mellom Jonjo Shelvey og Jonny Evans. Liverpool-spilleren timet dårligst av de to og kom for sent inn i situasjonen. Evans traff ballen og Shelvey traff Manchester United-spilleren stygt, og dommer Mark Halsey vurderte det til å være såpass stygt at det røde kortet var på sin plass.

Les også: Shelveys utvisning skapte uenighet i Premier League-studio

Lagene gikk med det til pause på stillingen 0-0 og med ti mann på det ene laget og elleve på det andre.

JonJo Shelvey fikk direkte rødt kort for denne taklingen på Jonny Evans. (Foto: TV 2)
JonJo Shelvey fikk direkte rødt kort for denne taklingen på Jonny Evans. (Foto: TV 2)

Drømmestart på 2. omgang for Liverpool
Begge lag byttet en mann i pausen, da Liverpool erstattet Fabio Borini med den 18 år gamle spanjolen Suso, mens Manchester United byttet ut Nani og satte inn Paul Scholes.

Minuttet etter pause fikk hjemmelaget den starten de hadde håpet på. Suso la inn fra venstre og andreballen havnet hos Glen Johnson. I duell med Liverpool-backen fikk United-innbytter Scholes kun en liten berøring på ballen som gjorde at den havnet hos Steven Gerrard. Liverpools kaptein var nådeløs og banket inn 1-0 for hjemmelaget.

Manchester United utlignet umiddelbart
Kun fem minutter senere var lagene like langt, da Rafaels skrudde skudd hang i hjørnet bak en sjanseløs Pepe Reina i Liverpool-målet. Shinji Kagawa dempet et innlegg fra Antonio Valencia perfekt, og høyreback Rafael viste at han også kan bruke venstrefoten da han bøyde ballen i det lengste hjørnet til 1-1 med største selvfølgelighet.

Rafael og Robin van Persie jubler for scoring (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
Rafael og Robin van Persie jubler for scoring (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)

Sju minutter senere gikk Luis Suárez i bakken i bortelagets felt, men både ved den anledningen og da Raheem Sterling gikk overende like etter vinket Mark Halsey bort det som var av Liverpool-forespørsler om straffespark.

Alt handlet om Suárez
Suárez var virkelig på farten i minuttene som fulgte, da han først forsøkte seg med en avslutning som Anders Lindegaard tok seg av før han deretter foret innbytter Suso med en flott pasning. 18-åringen skjøt på direkten, men nok en gang var Lindegaard parat og vartet opp med en mesterlig redning.

Fem minutter senere var det nok en gang Suárez som skapte farligheter for hjemmelaget da han ble spilt gjennom av Suso, men fra en for skrå vinkel på høyresiden gikk skuddet til uruguayaneren utenfor Lindegaards lengste hjørne.

Omdiskutert straffespark
Kvarteret før slutt kontret Manchester United og Antonio Valencia. Høyrekanten gikk over hele banen og inn i feltet. Akkurat da han skulle skyte kom Glen Johnson inn i ballbanen for å avskjære et eventuelt skuddforsøk, men Valencia fikk aldri skyte. I stedet gikk høyrekanten i bakken, og dommer Mark Halsey dømte straffespark for gjestene. Reprisene viste at Johnson hadde hatt en liten arm i ryggen på Manchester United-spilleren, men Valencia falt svært lett og det å dømme straffespark så ut til å være en svært diskutabel avgjørelse.

Det gikk lang tid før straffesparket kunne tas ettersom Daniel Agger fikk en smell i samme situasjon, men da omsider Robin van Persie fikk skyte holdt nederlenderen hodet kaldt. Pepe Reina gikk til riktig side, men straffesparket var så godt plassert at det gikk i nettmaskene bak spanjolen.

Det kom aldri noen massiv sluttspurt fra hjemmelaget og i stedet kontrollerte Manchester United inn en sterk 2-1-seier, noe som betød at Sir Alex Ferguson seiret på Anfield for første gang siden 2007.

Det blåses straffe mot Glen Johnson etter denne taklingen på Antonio Valencia. (Foto: TV 2)
Det blåses straffe mot Glen Johnson etter denne taklingen på Antonio Valencia. (Foto: TV 2)

Les også: Fem sesonger siden sist Manchester United vant på Anfield

Lagoppstillingene

Liverpool (4-3-3): Pepe Reina - Martin Kelly, Martin Skrtel, Daniel Agger, Glen Johnson - Joe Allen, Steven Gerrard, Jonjo Shelvey - Fabio Borini, Luis Suárez, Raheem Sterling
Innbyttere: Brad Jones, José Enrique, Nuri Sahin, Oussama Assaidi, Jordan Henderson, Jamie Carragher, Suso

Manchester United (4-2-3-1): Anders Lindegaard - Rafael, Jonny Evans, Rio Ferdinand, Patrice Evra - Michael Carrick, Ryan Giggs - Antonio Valencia, Shinji Kagawa, Nani - Robin van Persie
Innbyttere: David De Gea, Anderson, Javier Hernández, Danny Welbeck, Paul Scholes, Tom Cleverley, Alexander Büttner

Hva synes du om kampen? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!