Jermain Defoe feirer scoring (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
Jermain Defoe feirer scoring (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

Dødelige Defoe matchvinner for Spurs

Spissen har virkelig funnet scoringsformen og banket inn den kampavgjørende 2-1-scoringen mot QPR.

Tottenham-QPR 2-1
Sjekk videosammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Tottenhams Jermain Defoe tilbrakte store deler av forrige sesong som andrevalg på topp på White Hart Lane, men innledningsvis denne sesongen har spissen fått tillit av manager André Villas-Boas.

Dembele og Defoe feirer seier (Foto: Andrew Matthews/Pa Photos)
Dembele og Defoe feirer seier (Foto: Andrew Matthews/Pa Photos)

Søndag scoret den hardtskytende spissen for fjerde gang i Premier League denne sesongen da Tottenham snudde 0-1 ved pause til 2-1-seier hjemme mot QPR i løpet av to magiske minutter i 2. omgang.

Les også: Slik endte lørdagens Premier League-kamper
Les også: Søndagens fotballrykter: – City, Arsenal og Chelsea kriger om spanjol

Bobby Zamora sendte gjestene foran på sin gamle hjemmebane før halvtid, men etter pause hevet vertene seg betraktelig. Et selvmål fra Alejandro Faurlin sørget for utligning etter en time og minuttet etter banket Defoe inn den kampavgjørende scoringen.

Har du Defoe på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Refleksredning fra Friedel
Gjestene var det førende laget de første 45 minuttene på White Hart Lane, for selv om hjemmelaget muligens følte seg snytt for straffespark da Gylfi Sigurdsson gikk i bakken etter en duell med Clint Hill allerede etter to minutter var det Mark Hughes' mannskap som skapte de største sjansene før halvtid.

Etter fem minutter oppstod kampens første sjanse, og kun en strålende refleksredning fra Brad Friedel - som nok en gang ble prioritert mellom stengene i ligasammenheng - hindret 0-1 da Clint Hill stanget til på hjørnespark.

Åtte minutter senere måtte amerikaneren i aksjon igjen da Junior Hoilett forsøkte seg på volley, men nok en gang var veteranen parat og reddet med en god parade.

Les også: Hugo Lloris klar for keeperkampen i Spurs

Zamora scoret mot gamleklubben
I det 33. minutt tok bortelaget en helt fortjent ledelse, da en elegant stikker fra Alejandro Faurlin fant Bobby Zamora i bakrommet. Spissen som spilte for Tottenham i 2003/2004-sesongen avsluttet flott på førstetouch og sørget for pauseledelse for Mark Hughes' mannskap.

Det at han har en fortid i klubben la ikke en demper på jubelscenene QPR-angriperen leverte etter scoringen, og for angriperen selv var det nok deilig å nok en gang score mål på White Hart Lane.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Bobby Zamora feirer (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)
Bobby Zamora feirer (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)

AVBs pausebytte gjorde underverker
Tottenham-manager André Villas-Boas bestemte seg for å ta grep allerede midtveis i oppgjøret og erstattet den offensive midtbanespilleren Gylfi Sigurdsson med midtstopper Steven Caulker i pausen. Samtidig flyttet han dagens venstreback for anledningen Gareth Bale et par hakk lengre opp i banen, mens Caulker gjorde sin ligadebut for Spurs i midtforsvaret.

Da 59 minutter var spilt fikk hjemmelaget tilbakebetaling for byttet. Caulker raget høyest i feltet etter et hjørnespark fra Gareth Bale, og da Jermain Defoe steg til værs for å få avsluttet forstyrret han QPR-forsvaret så mye at Alejandro Faurlin på finurlig vis klarte å score selvmål med ryggen.

Defoe sørget for ledermål minuttet etter
Bare ett og et halvt minutt senere var hjemmelaget plutselig i ledelsen. QPR angrep umiddelbart etter utligningsmålet, men ble brutt. Jan Vertonghen satte beina i gang og førte ballen i stor fart før han slapp den til Gareth Bale da Spurs-spillerne nærmet seg straffefeltet.

Bale avsluttet, men Julio Cesar fikk en kroppsdel på ballen som deretter spratt i tverrliggeren. På returen reagerte Jermain Defoe raskere enn noen andre og banket ballen i mål for hjemmelaget med sin tredje scoring på to Premier League-kamper.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Defoe setter inn 2-1 (Foto: CARL COURT/Afp)
Defoe setter inn 2-1 (Foto: CARL COURT/Afp)

Begge lag med sjanser mot slutten
Kampen åpnet seg virkelig opp på White Hart Lane, og allerede sju minutter senere var et Gareth Bale-skudd fra skrå vinkel nære på å snike seg inn i det lengste Julio Cesar-hjørnet. Fire minutter senere stod plutselig Junior Hoilett alene i motsatt boks, men en strålende takling fra Jan Vertonghen fikk hindret QPR-angriperen å avslutte.

De siste ti minuttene handlet dog det meste om hjemmelaget, og både Bale og Defoe burde satt 3-1 i nettet, men QPRs forsvarsspillere og Tottenham-angripernes unøyaktighet hindret scoring ved envher anledning. Dermed endte det med 2-1 for André Villas-Boas og Tottenham og den andre trepoengeren på rad i Premier League for portugiseren og hans lag.

Er Jermain Defoe god nok til å være førstevalg på et topplag i Premier League? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!