Den 25 år gamle eiendomsmegleren David Villalobos utfordret skjebnen da han fredag hoppet av vognen han satt i inne i dyreparken Bronx Zoo i New York. Fra toget som frakter besøkende rundt i dyreparken hoppet han over to gjerder og inn i buret til den sibirske tigeren Bashuta.

– Alle har en grunn for det de gjør i livet, skal Villalobos ha uttalt til en politimann rett etter at han ble reddet ut av buret.

LES OGSÅ: Mann kritisk skadd etter besøk i tigerbur

Ikke bevisst selvmordsforsøk

Tigeren holdt på med sitt da den plutselig fikk besøk, og lot seg ikke be to ganger. Den begynte å gnage på 25-åringen helt til en ansatt i dyrehagen kom til unnsetning med en brannslange og fikk jaget vekk tigeren.

Villalobos ble sendt til sykehus med bitemerker og sår på armene, beina, skuldrene og ryggen. I tillegg var det ene armen og beinet brukket som følge av fallet fra gjerdet.

I politiavhør har 25-åringen fortalt at han hoppet inn til tigeren med vilje, men at han ikke ønsket å begå et spektakulært selvmord.

– Han hadde et ønske om å bli ett med tigeren, sier talsmann Paul Browne i New York-politiet til nyhetsbyrået AP.

bronx zoo (Foto: APTN)

25-åringen rakk så vidt å klappe tigeren før den gikk til angrep.

Det er for tiden ti tigre i Wild Asia-utstillingen i dyreparken, men Bashuta var den eneste som var ute da det kom uventet besøk.

«Dette virker fascinerende»

I forkant av episoden hadde 25-åringen postet flere spesielle budskap og videoer på sin Facebook-side. Blant annet en video fra en dokumentarfilm om mennesker som har nære forhold til ville dyr. Som kommentar til denne filmen hadde Villalobos skrevet: «Dette virker fascinerende».

Og dét var det nok også de ti minuttene det varte i buret til elleve år gamle Bashuta.

25-åringen risikerer nå straffeforfølgelse for påfunnet. Politiet opplyste lørdag at de vurderer å arrestere mannen på sykehuset.

Tigeren derimot slipper unna noen straff.

– Tigeren gjorde ikke noe galt, sier Jim Breheny, direktøren for Bronx Zoo.

Det sære påfunnet fra 25-åringen ble ikke uventet hovedoppslag i flere amerikanske tabloidaviser lørdag.

Den kanskje spenstigste overskriften var fra The Daily News: «ZOO-ICIDE»