Cecilia Brækhus (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Cecilia Brækhus (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Brækhus triumferte i gigantoppgjøret: – Dette er bare begynnelsen

Slo Anne-Sophie Mathis på poeng i jevnt oppgjør.

Cecila Brækhus møtte franske Anne-Sophie Mathis til tittelkamp over ti runder i Frederikshavn i Danmark lørdag kveld.

Oppgjøret mot den franske knockoutspesialisten, som hadde vunnet 22 av sine 26 proffkamper med denne oppskriften, var ventet å bli bergenserens tøffeste oppgjør i karrieren.

Slik skulle det også bli, men Brækhus klarte både å stå imot slagkraften til Mathis og få inn flere treff som tydelig rystet 35-åringen. Etter en jevn start, der Brækhus åpnet best før Mathis gikk noen gode runder, ble det mer og mer klart at Mathis ikke kunne rokke Brækhus.

Jublet før avgjørelsen
Mot slutten av oppgjøret hadde Mathis bokset seg fullstendig tom for krefter, og i den siste runden hadde ikke Brækhus noen problemer med å styre i land seieren mot en stokk stiv motstander.

Da sluttsignalet gikk jublet Brækhus som om hun allerede hadde seiret, og minutter senere kunne hun konstatere at dommerne hadde gitt henne en enstemmig seier 97-93.

– Bare begynnelsen
Foran rundt 800 fremmøtte nordmenn kunne 30-åringen annonsere at dette bare er starten på noe enda større.

– Jeg skal bevise at jeg er den beste i verden, så nå går jeg videre til andre vektklasser og andre belter. Dette er bare begynnelsen, fortalte Brækhus til Viasat 4.

Det er slett ikke en dårlig begynnelse for en bokser som nå står med 21 strake seirer i proffkarrieren, og nettopp har forsvart tre VM-belter.

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal reagere nå. Jeg har ikke ord. Dette er den største dagen i mitt liv, punktum, sa jernkvinnen til TV-kanalen etter kampen.

Vi fulgte oppgjøret runde for runde:

10. runde:
Mathis er fullstendig tom for saft i både bein og armer. Har mer enn nok med å forsvare seg, og Brækhus kontrollerer denne runden fullstendig.

Dette går mot seier for Cecilia Brækhus!

Bergenserens egen reaksjon er ikke til å ta feil av når kampen er over. Brækhus jubler som om hun allerede har vunnet.

Dommernes avgjørelse er enstemmig, tallene er 97-93 og vinneren er Cecilia Brækhus!

9. runde:
Nå er det Mathis som virker kjørt, mens Brækhus går hardt til verks. Ansiktsuttrykket til Mathis levner ingen tvil om at det gjør vondt å møte «The First Lady». En veldig god runde av Cecila, som nok tok denne runden relativt klart.

8. runde:
Nå begynner det virkelig å tære på kreftene for Brækhus, som henger rundt livet til Mathis de siste sekundene. Nok en jevn affære, men også denne gangen gir Thomas Hansvoll seieren til Norges håp.

7. runde:
Dette er utrolig spennende. Cecilia er offensiv og jobber på, og ryster Mathis ved en anledning, men virker selv veldig sliten mot slutten av runden.

Viasat-studio gir Brækhus hennes andre runde på rad, og mener at dette er 30-åringens tøffeste kamp i karrieren.

6. runde:
En ny jevn runde. Brækhus holder seg tett på Mathis, og får inn flere gode treff.

5. runde:
Brækhus er godt med på dette tidspunktet, men går i kanvasen for første gang. Det var imidlertid ikke Mathis som sendte henne i bakken. Bergenseren mistet balansen etter sitt eget slag, og gikk på bakenden.

4. runde:
Brækhus har større problemer med å dukke unna for Mathis' angrep nå. Denne runden gikk nok til motstanderen, men Cecilia virker fortsatt nokså pigg.

3. runde:
Mathis mer offensiv fra start nå. Har åpenbart fått beskjed om å gå rett i angrep. Brækhus må bevege seg mer rundt for å unngå høyreslegga til den franske 35-åringen, men er veldig kjapp til å kontre når anledningen byr seg.

Studioekspertene gir Brækhus en knepen seier.

2. runde:
Brækhus sliter mer i en jevn runde, der Mathis får inn et skikkelig tungt slag mot hodet.

Hansvoll tror likevel at også denne runden bikket i Cecilias favør.

1. runde:
Anne-Sophie Mathis kommer inn i salen til buing fra mange av de fremmøtte nordmennene. Knockoutmaskinen stiller i rødt for anledningen.

Da er stemningen en helt annen når vår egen Cecilia Brækhus skrider frem mot ringen, med tre VM-belter i ryggen. Det er ingen tvil om hvem som har publikum på sin side i Frederikshavn.

Frankrikes mektige nasjonalsang «La Marseillaise» runger i arenaen, før vi får høre en særdeles sørlandsk versjon av «Ja, vi elsker».

Jubelbrølene bryter løs igjen når Cecilia introduseres som «The First Lady», og kampen er i gang.

Brækhus virker lett og ledig, er offensiv, danser rundt og får inn en del gode treffere mot Mathis.

Viasat-kommentator Thomas Hansvoll tipper 10-9 i favør av bergenseren.