Kontrollørene fant dette dekket da de stoppet Audien på E6. Mangelen på dekkmønster gjør det livsfarlig å kjøre med.   (Foto: Statens vegvesen/gd.no/ANB)
Kontrollørene fant dette dekket da de stoppet Audien på E6. Mangelen på dekkmønster gjør det livsfarlig å kjøre med. (Foto: Statens vegvesen/gd.no/ANB)

Se hva kontrollørene fant da de stoppet Audien

Kjørte på E6 med helt blankslitte dekk.

Statens vegvesen sine inspektører fikk langt på veg hakeslepp da de så fordekkene på en Audi på E6 i midtdalen. Dekkene var bokstavelig talt blanke!

- Ja, dekkene foran på Audien var helt blankslitte, faktisk uten antydning til mønster overhodet, sier seksjonsleder i Statens vegvesen, Torgeir Haugen til gd.no.

- At slikt skjer er veldig skuffende all den tid vi er inne i høsten og derfor trenger absolutt gode dekk på vegen. Derfor kommer vi til å intensivere denne type kontroller i tiden utover, sier Haugen.

Fem biler avslørt

Totalt var det fem biler i midtdalskontrollene denne uken som ikke hadde gode nok dekk, det vil si mønsterdybde på minst 1,6 mm.

Under kontrollene kom vegvesenet også over en lastebil med en lastebil på planet. Sistnevnte stakk utenfor planet den sto på, det vil si den hadde forskyvd seg. Sjåføren måtte pent ordne opp i lasten sin før han fikk dra videre sørover E6.

Bremseløs motorsykkel

En 17 år gammel motorsyklist fikk også klare reaksjoner mot seg. Han kjørte på en motorsykkel helt uten bremser på bakhjulene, og dårlige bremser foran. I tillegg var hjulopphenget og støtdemperne helt utslitte.

- Den var i elendig teknisk stand, sier Haugen, som ber foreldre til ungdommer om å ta en alvorsprat med poden for å unngå at slike kjøretøyer er på vegen.

- Det er ikke bra når en 17-åring slipper ut i trafikken med en motorsykkel som nesten ikke har bremser, sier seksjonsleder Torgeir Haugen.

Du kan lese mer om bil og trafikk på gd.no - her:

LES OGSÅ: Må jeg bytte alle dekkene samtidig?