helga pedersen montasje nye statsråder (Foto: TV 2/ Scanpix)
helga pedersen montasje nye statsråder (Foto: TV 2/ Scanpix)

– Nå har Jens laget klar for valget

Helga Pedersen (Ap) avviser at det blir flere endringer i regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er ferdig med ommøbleringer i regjeringen før valget høsten 2013. Det slår Arbeiderpartiet nestleder, Helga Pedersen fast i programmet «Kristiansen & Strand» på TV2 Nyhetskanalen.

Hun er tydelig på at dagens mannskap er dét mannskapet statsminister Jens Stoltenberg går til valg med.

LES OGSÅ: – Regjeringen trenger en ny kultur

Avviser at Aasrud sitter utrygt

Til tross for ryktene om at fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) sitter utrygt, mener Pedersen at hun har trygget plassen sin den siste tiden og blir med statsministeren inn i valgkampen.

– Ommøbleringen som nå er skjedd er et resultat av at vi har ønsket fornyelse og nytt blikk på sentrale politiske områder. Vårt utgangspunkt er å gjøre best mulig jobb i regjeringsposisjon, sier Pedersen.

Se klipp fra sendingen nederst i artikkelen.

– Strøm-Erichsen har hatt en krevende jobb

Arbeiderpartiets nestleder vil ikke være med på den massive kritikken mot den jobben helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) har gjort. Etter Pedersens mening har Strøm-Erichsen gjort en god jobb i det hun karakteriserer som en av landets desidert tøffeste jobber.

– Det er en krevende jobb å være i spiss på disse politiske områdene. Den jobben har Strøm-Erichsen gjort bra, sier Pedersen som hevder at bakgrunnen for at Jonas Gahr Støre kastes inn på regjeringens uriaspost er å få et nytt politisk blikk på et saksområde som kommer til å bli sentralt i valgkampen om knapt et år.

LES OGSÅ: Strøm-Erichsen nekter å svare for seg

Pedersen er fortsatt optimist om hvordan Arbeiderpartiet skal gjøre det i valget. Nok trenger partiet noe fremgang i forhold til dagens meningsmålinger. Dessuten har hun tro på at regjeringspartnerne, Sp og SV, skal gjøre sin del av jobben, slik at Jens Stoltenberg kan se fram til en tredje regjeringsperiode.

LES OGSÅ: Hun blir historiens yngste statsråd

SE «KRISTIANSEN &STRAND» PÅ TV2 NYHETSKANALEN FREDAG KL. 18 OG LØRDAG OG SØNDAG KL. 12.30 OG KL.16.30

648804