Store politistyrker rykket ut etter skyting mot Elmers pub og biljard i Hammerfestgata i Oslo torsdag kveld.

Det hele ble fanget opp av kameraet til stamkunde og biljardentusiast Ole Hagen. Se videoen øverst i artikkelen!

Ingen kom til skade i skyteepisoden, men den var likevel dramatisk for biljardspillerne.

– Shit, hva var det?

I videoen kan man se en håndfull unge menn som var i gang med et fredelig slag biljard. En av dem snakket i mobiltelefonen.

Plutselig hørtes to smell og spillerne kikket forvirret rundt seg. En av dem la seg ned på gulvet, mens en annen satte seg ned på kne. Men like etterpå reiste de seg opp igjen og gikk mot den ene enden av lokalet for å se hva som foregikk.

– Shit, hva var det? spurte en av dem.

– Var det skudd?

– Ja, det var skudd.

Deretter gikk de i gang med å pakke samme biljardkøene sine.

Ole Brage Hagen (Foto: Privat)

Kinaputter

– Jeg satt utenfor og røykte da dette skjedde og webkameraet mitt var montert i taket. Jeg hørte noe som lød som kinaputter og da jeg var på vei inn, kom de andre ut. De fortalte hva som hadde skjedd og var veldig skremte, sier Hagen til tv2.no.

48-åringen har spilt biljard i 25 år og filmer fra tid til annen settene. Men noe slikt hadde han aldri forestilt seg han ville fange på film.

– Jeg pleier å filme i tilfelle vi spiller bra. Det var ren flaks at jeg var der og hadde kameraet med. Vi har opplevd før at ting er blitt kastet inn vinduet, men aldri mens vi har vært der, sier Hagen.

Politijakt

To gjerningsmenn forsvant til fots fra stedet. De sto på utsiden av puben og avfyrte to skudd gjennom vinduet i en pub.

Ifølge vitner var en av dem mørkt kledd med lyse sko og skjerf foran ansiktet. Han løp i retning Bodøgata. Person nummer to løp mot Helgesensgate. Mannen var iført mørk caps og mørke klær.

AVFYRTE SKUDD: To gjerningsmenn stakk av etter å ha skutt mot en pub like ved Carl Berners plass i Oslo. (Foto: Benjamin Bakken / TV 2)

Men en politijakt etter mennene var resultatløs.

– Foreløpig er ingen pågrepet eller mistenkt for skytingen, opplyser politiførstebetjent Vegard Jarle Vik fredag ettermiddag.

Det var kulehull i to av vinduene på puben, og politiet sperret av fortauet utenfor lokalet. Motivet for skytingen er ukjent.

– Her har det bare vært vanlig biljardspilling på en torsdag, så vi har ingen bakgrunn for å si noe om hvorfor det har skjedd, sa innsatsleder Kjell Jan Kverme i Oslo politidistrikt torsdag kveld.

Lar seg ikke skremme

Heller ikke Hagen vet hvorfor noen ville skyte inn på puben.

– Nei, jeg vet ikke. Men det var ihvertfall lite hyggelig. Jeg vet ikke hva jeg skal tenke om at noen kunne ha blitt truffet.

Han lar seg imidlertid ikke skremme fra å fortsette med å spille biljard på Elmers pub.

– Jeg er der fire-fem dager i uken og har tenkt meg dit i dag også. Men om jeg vil fortsette å gå der i framtiden, vet jeg ikke, avslutter Hagen.