Torsdag møtte Molde FC København i Europa League, en kamp som endte med dansk hjemmeseier. Diskusjonen i ettertid handler om Claudemirs 1-0-scoring og om en offsideplassert Cesar Santin var delaktig i målet eller ikke.

Støtter avgjørelsen
Molde-spillerne ropte forgjeves på offside da ballen gikk i mål, etter at Cesar Santin var i offsideposisjon da skuddet ble avfyrt. Dommerne godkjente imidlertid målet. Avgjørelsen støttes av tidligere UEFA-dommer Tom Henning Øvrebø.

– Jeg ville godkjent målet, sier 46-åringen til tv2.no.

– Slik jeg oppfatter det ser ikke keeperen spilleren i offsideposisjon før etter ballen er i nettet, utdyper han og understreker at hans oppfattelse ikke nødvendigvis er fasiten.

Utifra tv-bildene kan det se ut som om Molde-keeperen ikke velger å slenge seg fordi han ikke rekker ballen, sier Øvrebø, men poengterer at det kun er Bugge Pettersen som har svaret på det.

LES OGSÅ: Kontroversielt Molde-tap: - Jeg kjøper ikke dommerens forklaring

– Dømmer om han slenger seg
På spørsmål om hvordan han hadde tolket situasjonen om Bugge Pettersen hadde kastet seg etter ballen og blitt forstyrret av Købehavn-spilleren, er Øvrebø sikker i sin sak.

– Ettersom keeperen hadde blitt hindret av en offsideplassert spiller, hadde jeg blåst og ikke godkjent målet, forteller dommeren, som selv har dømt internasjonale klubbkamper.

Den anerkjente danske dommeren Claus Bo Larsen sier til Ekstrabladet at målet er helt i orden, ettersom han ikke oppfatter at Santin er deltagende i spillet. Larsen mener også at keeper kan beveger seg fritt.

Artikkelen fortsetter under bildet

Situasjonen der FCK tar ledelsen mot Molde. Santin (helt til høyre) står i offside, men dommer godkjente målet. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

Bugge Pettersen kjøper ikke forklaringen
For at dommeren skulle blåse måtte Santin ha berørt ballen, oppnådd en fordel eller forstyrret motstanderen. Hadde Moldes keeper slengt seg og truffet spilleren kunne han kanskje fått en avblåsning for hindring av spillet.

- Det første målet skal ikke være scoring. Han ved siden av Espen (Bugge Pettersen, journ.anm.), er i offside og forstyrrer ham, slo Solskjær fast etter kampen.

- Jeg er dekket da skuddet går. Da den passerer alle har jeg tenkt å gå på den, men da ser jeg at det står en ved siden av meg, som gjør det vanskelig for meg å nå ballen. I ettertid kan man si at jeg kunne ha slengt meg, men da hadde jeg truffet ham. Jeg synes det er rart at det ike ble vinket der, sa Espen Bugge Pettersen.

- Jeg snakket med dommeren etter kampen og dem mener spilleren sto inne i målet da skuddet gikk og derfor ikke var i offside. Men jeg så på reprisen og han står jo en meter utenfor streken. Så den forklaringen kjøper jeg ikke, sa keeperen.