Etter en lang og møysommelig prosess er «Norges vakreste hjem» kåret. For fire år siden var det helt utenkelig at huset skulle få en slik tittel. Da familien på fire tok over det gamle landhandleriet fra 1894 var det nemlig klubblokale for motorsykkelklubben Bandidos.

Se alle kandidatene her

Råteskader og muselort

Der andre kanskje ville latt seg skremme av husets elendige forfatning, så Even Schaanning (38) store muligheter. Han kjøpte huset mens samboeren Monica Bromseth (36) og barna deres var på ferie.

– Det var litt nervepirrende å komme hit første gang og se om det var bedre eller verre enn bildene viste, innrømmer Monica og beskriver huset som «ekstremt slitent» med massevis av råteskader og rikelig med muselort overalt.

– Den første vinteren hang det til og med issvuller ned fra taket i stuen, forteller hun.

Les også: Her er publikumsfavoritten i «Norges vakreste hjem 2012»

Raelingen_ext (Foto: Espen Aarebrot-Heiestad)

Kreative ideer og løsninger

Men dette er fire år siden. Nå er huset blitt et drømmehjem for småbarnsfamilien bestående av Even, Monica og deres to barn Ludvig Thomas (5) og Milla Karlotte (4), og kan krone seg med tittelen «Norges vakreste hjem 2012».

– Dette er veldig kult. Det er veldig artig å få anerkjennelse for jobben vi har gjort, sier Even og Monica til God morgen Norge.

Denne måneden pryder deres hjem forsiden av interiørmagasinet BoligPluss. Når paret får overrakt et gavekort på 50 000 kroner fra Bohus er det ingen tvil om hva pengene skal gå til:

– Vi trenger oss en god seng for å hvile oss etter all jobbingen, sier Monica.

Se flere bilder av vinnerhjemmet her

Her er fagjuryens begrunnelse:

«Monica og Even har klart å skape et personlig, trendy og helt unikt hjem i eneboligen i Rælingen. Det er ingen selvfølge, for etter 12 år som hovedkvarter for en motorsykkelklubb var det ubeboelig. Paret har gjort det aller meste av arbeidet selv og har klart å bringe tilbake husets historie fra den gang det var et landhandleri. Samtidig har de satt sitt eget preg på det ved hjelp av unike detaljer og tidsriktige møbler. Dette er et hjem fylt av kreative ideer, morsomme løsninger og kule møbler vi alle kan la oss inspirere av. En virkelig verdig vinner!»

Se Monicas interiørblogg her: Karlottes hjem

mromorbenk_1024 (Foto: Espen Aarebrot-Heiestad)

Se finalefinalistene her:

Første finalist i konkurransen «Norges vakreste hjem 2012»

Andre finalist i konkurransen «Norges vakreste hjem 2012»

Tredje finalist i konkurransen «Norges vakreste hjem 2012»

Fjerde finalist i konkurransen «Norges vakreste hjem 2012»

Femte finalist i konkurransen «Norges vakreste hjem 2012»

Konkurransen «Norges vakreste hjem 2012» er et samarbeid mellom God morgen Norge og magasinet BoligPluss.