liv ullmann toralv maurstad
liv ullmann toralv maurstad

Toralv Maurstad innrømmer utroskap med Liv Ullmann

– Liv ville vi skulle rømme sammen.

I Toralv Maurstads selvbiografi «For et liv» røper skuespilleren at han på 60-tallet innledet et kort og lidenskapelig forhold til Liv Ullmann mens han var gift med den seks år eldre, svenske skuespilleren Eva Henning.

Les også: Naken Toralv Maurstad gikk inn feil dør: – Der sto Wenche splitter naken

Braket sammen

– Jeg var gift, og det var hun også. La oss kalle henne Liv - Liv Ullmann. Ekteskapet mitt var for så vidt godt, men jeg hadde denne uroen og var blitt betatt av denne Liv. Sånt hender. Men vanskelighetene begynte først da følelsene ble gjengjeldt. «Vi braket sammen», som det heter, og hadde noen uker med stjålne stunder, skriver Maurstad i selvbiografien.

– Jeg var jo forsåvidt veldig lykkelig gift, men eventyr fins jo. Det har vært gjort før, og det var vanskelig å komme seg ut av det, særlig når den andre parten kom med forslag om at vi skulle flytte sammen, forteller Maurstad til «God kveld Norge».

Se intervjuet med Toralv Maurstad her:

Ville rømme sammen

– Jeg sa det var en fantastisk ide, og det ville jo også være et stort tegn på hvor sterk vår lidenskap var. Men jeg hadde ikke tid, hadde så mye å gjøre. Men Liv sto på og krevde at det måtte skje innen en uke, røper han videre.

maurstad_forside_hoy
maurstad_forside_hoy

Selv tenkte han at mye kunne skje på en uke, og håpet å komme seg ut av det hele innen den tid.

Les også: Noomi Rapace: – Jeg elsker ham fortsatt

Liv Ullmann var på den tiden gift med psykiater Jappe Stang, men i følge Maurstad ville hun forlate ektemannen og reise vekk med elskeren.

Les også: Liv angriper nordmenn i svensk avis.

Selv fikk han kalde føtter. I boken skriver han at han elsket sin kone Eva, men var bergtatt av Liv. Helst ville han ha i både pose og sekk, og forsøkte å komme seg unna Ullmans rømnings-ide.

Ektemannen dukket opp

Redningen ble Ullmanns ektemann, Jappe Stang. Liv ville at hun og Toralv skulle stikke av fra en maskeradefest de begge var invitert i. De skulle ha med kofferter, og snike seg unna og reise avsted sammen. Men Livs ektemann satt en stopper for den romantiske rømningen.

Les også: Liv helt privat

– «Jeg så deg hoppe ut av vinduet, Liv. Skjønte at du hadde noe på gang! Jaså, det er her jeg finner dere? Også du da, Toffe! Pokker'n ta deg. Ute på jakt, err'u det? Hva?» Jeg trodde ikke mine egne øyner: Jappe var utkledd som klovn, med vide, rutete bukser og Chaplin-sko! Han hadde klovnesminke i ansiktet, med en rød plastikk-kule på nesen, store falske ører og en krummelur av en liten hatt på toppen av en oransje buste-parykk. Jeg trodde jeg så syner, skriver Maurstad, som likevel var lettet over å slippe å stikke av med elskerinnen.

Gift tre ganger

Toralv ble skilt fra Eva Henning i 1970, og giftet seg på nytt med Anne- Ma Burum i 1980. I dag er han gift med med skuespiller Beate Eriksen. Eriksen er 34 år yngre enn Maurstad. De to giftet seg på Måløy i 2000, og bor i dag sammen i Holmenkollen i Oslo.

Han understreker til «God kveld Norge» at han aldri ville fortalt denne historien om det ikke var for at Liv selv har innrømmet at hun hadde et forhold til Maurstad mens hun var gift med Stang.

Les også: Derfor oppkalte hun datteren etter Liv Ullmann