AV CHRISTIAN SØNSTEBY

Døpenavnet er Denis, men for naboene er den firbeinte plageånden mer kjent som «Denis the Menace». Den to år gamle katten har brukt tre firedeler av livet sitt så langt på en karriere som storkriminell:

I løpet av de siste 18 månedene har katten med de gjennomførte hensiktene stjålet hundrevis av klesplagg og leker fra hus og hager i nærområdet i Luton.

Den mildt sagt forlegne matmoren, Lesley Newman (49) har gjentatte ganger fått sinte naboer på døren: Når ting forsvinner, har ringeklokken hennes blitt det første de leter seg fram til.

– Det begynte i det små, med en sokk og noe papir. Men gradvis eskalerte det. Han har slept meg seg både Barbie-dukker og store badehåndklær, sier hun.

FORTVILER: Lesley Newman har hendene fulle av tyvgods. (Foto: BNPS.co.uk)

Les også: Katt adopterte skadet ekorn

Fanget på kamera

Denis debuterte bare en uke etter han ble sluppet ut av huset for første gang. Nå kommer han stadig hjem med herre-T-skjorter i store størrelser, som han ofte må forsere høye gjerder for å få med.

Ved ett tilfelle stjal han en enkelt sandal. Én uke senere kom med siste halvdel av paret.

– Jeg fikk sporet opp hun som eier sandalene. Han måtte ha tatt med seg sandalen over et nesten to meter høyt gjerde, sier Newman.

Et overvåkningskamera i oppkjørselen hennes viser hvordan katten helt skamløst drar med seg stort og smått gjennom katteluken. Du kan se videoen øverst i artikkelen!

– Men jeg har ikke forsøkt å stoppe denne oppførselen. Det er bedre at han røver med seg gjenstander enn å fylle huset med døde jaktbytter, sier Newman.

Se også: Vill gaupe ville inn til huskatter

Ikke uvanlig

Vicky Halls, som er ekspert på katters atferd, sier at det er nettopp jaktinstinktet som kan få katter til å bli stortyver.

– Jeg har sett katter stjele alt mulig rart. De bærer tingene med seg som om det var byttedyr. Det er ikke uvanlig, og det kan være selve prosessen med å finne en ting og ta den med seg de liker, ikke selve tingen, sier hun.

En annen teori er at katten synes tingene har en deilig overflate.

– Alt dette kan gjøre at de utvikler uvaner, sier hun.

Du kan se flere bilder av rabiate Denis her:

EN NY DAG, ET NYTT TYVERI: Denis The Menace på vei hjem etter tokt. (Foto: BNPS.co.uk)
FLAU OVER RULLEBLADET: Matmor Lesley var en smule brydd da det ble kjent at katten Denis er vinningsforbryter. (Foto: BNPS.co.uk)
STJELER ALT: Denis stjeler alt mulig, til og med klær. (Foto: BNPS.co.uk)
LIKER TEKSTILER: Antakelig liker den langfingrede katten kvaliteten på klesplaggene han drar med seg hjem. (Foto: BNPS.co.uk)
BEVISGJENSTANDER: Lesley viser noen av tingene som hennes firbente venn har stjålet. (Foto: BNPS.co.uk)

Se også: I ett år ventet hunden Max på eieren fra Norge