Stian Blipp Glopholm (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
Stian Blipp Glopholm (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)

Stian Blipp blir «Idol»-programleder

Se hva TV 2s nye helgefjes har å si om Kurt, sjekking og brunkrem på skjorta.

Stian Blipp (22) tar alene over stafettpinnen etter Guri Solberg og Ivar «Ravi» Johansen som programleder i den kommende «Idol»-sesongen.

– Jeg ser på det som en stor ære å få dette tilbudet ettersom jeg bare har vært fire ganger på TV nå. Det er veldig, veldig rart, sier 22-åringen til tv2.no.

Programlederen har sine mistanker om hvorfor han har blitt satt til å gjøre jobben helt alene.

– Jeg har hørt at TV 2 ikke hadde penger til å ansette to programledere og heller ikke råd til en veldig god en, så de gikk for det som var igjen. De brukte mye penger på Tone og Kurt, så...

– Kjenner utvilsomt presset

TV 2-seere har kanskje allerede sett Blipp i aksjon som «Norske Talenter»-programleder sammen med Solveig Kloppen. Nå grugleder han seg til å ta fatt på neste jobb uten noen å lene seg på.

– Jeg kjenner utvilsomt på presset. I og med at man er alene kan man ikke skylde på noen som helst. Ingen kan redde deg. Hvis man begynner å drukne, så drukner man. Så presset er stort, men jeg føler også veldig på tilliten og jeg føler en enorm motivasjon. Jeg kjenner helt oppe i brystet at jeg har lyst til å gjøre dette veldig, veldig bra og sørge for at de ikke angrer på at de gikk for ett stykk skravlete bergenser i stedet for to andre, sier han i intervjuet du kan se øverst i artikkelen.

Innspillingen av neste års «Idol» starter allerede i oktober, noe som betyr lite tid for 22-åringen som må sjonglere to talentprogramjobber.

– Jeg har allerede sagt til familie og venner at vi snakkes om et år. Det blir jobbing hver dag og det blir reising hver dag, sikkert. Vi skal være rundtomkring i landet med «Idol» og reise litt med «Norske Talenter» og ha livesendinger. Så det blir mye jobbing. Det blir så og si bare jobbing.

Vil du være med i neste «Idol»? Meld deg på her!

Solveig Kloppen og Stian Blipp i Norske Talenter (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
Solveig Kloppen og Stian Blipp i Norske Talenter (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)

Fryktet brunkrem på skjortene

Det er ingen hemmelighet at det fort kan bli såre følelser og rennende øyne blant «Idol»-deltakere som ikke helt får tilbakemeldingene de hadde håpet på. Blipp mener han blir stadig bedre rustet til å ta imot skuffede deltakere.

– Hvis dere har fulgt med på «Norske Talenter», ser dere at jeg har begynt å bli flinkere til å trøste. I begynnelsen var jeg helt skandaløs. Jeg var helt forferdelig. Det er noe veldig lite sjarmerende med en bergenser som står sånn «du... come on, da. Come on». Det er liksom ingen som blir i godt humør av det. Men jeg har begynt å bli flinkere og jeg er ikke lenger redd for å få brunkrem på skjortene mine, så jeg tror det skal gå veldig fint, forteller han.

Tror på snill Tone og streng Kurt

Når «Idol» ruller igang på TV-skjermene i begynnelsen av neste år har det gått ti år siden den aller første sesongen. Det er blant sesongene Blipp husker aller best.

– Jeg husker første og andre sesong best. Da var jeg veldig i målgruppen og satt hjemme med hele familien samlet rundt TVen og så på. Det var stort fordi Kurt fra Bergen skulle være med. Hver gang noen fra Bergen skal gjøre noe blir vi veldig patriotiske, så da han vant ropte hele familien «wohoooo». Det var akkurat som om Brann hadde vunnet cupfinalen. Og så vant han «World Idol» etterpå. Det var en veldig stor ting.

For kort tid siden ble det klart at tidligere deltakere Kurt Nilsen og Tone Damli Aaberge blir dommere i neste «Idol»-sesong.

– Det blir veldig rart å jobbe med dem, sier den ferske programlederen.

– Spesielt Kurt har vært en fyr som jeg alltid har tenkt har vært en veldig flink fyr. Han er en inspirasjon i forhold til det å komme fra ingenting og gjøre veldig store ting. Så det gleder jeg meg til. Og Tone virker veldig grei og snill og jeg tror hun kommer til å bli den greie og varme. Jeg tror Kurt kommer til å være litt strengere, tipper han.

Ikke bare et stykke kjøtt

Det er ikke bare deltakere som får tilbakemeldinger når talentprogrammene går på skjermen. Også programledere skal få sitt av kommentarer, men det er ikke noe en 22 år gammel bergenser fokuserer så mye på.

– Jeg prøver å ikke se så mye på tilbakemeldinger på nettet, men de jeg har fått er utelukkende positive. Det skremmer meg litt, sier han.

NT på Twitter (Foto: Faksimile: Twitter.com)
NT på Twitter (Foto: Faksimile: Twitter.com)

Kikker man innom sosiale medier en fredagskveld er det ikke til å komme bort fra at den nye «Idol»-programlederen er en populær mann. Det har han følgende kommentar til:

– Jeg tenker «jeg er ikke bare et stykke kjøtt! Jeg har kvaliteter jeg og!». Neida, jeg tenker selvfølgelig at det er kjempegøy.

Og har man planer om å sjekke opp programlederen kan man følge denne forholdsvis enkle oppskriften.

– Jeg ser for meg gitar utenfor vinduet. Først må hun kaste en stein. Det må helst være sent på natten så jeg må ut i pysjen og åpne. Og der står det en dame og spiller, kanskje Alanis Morrissette eller noe sånt, nedi gaten.

Du kan se Stian Blipp som programleder i «Norske Talenter» fredager klokken 20.00 på TV 2. Ønsker du å melde deg på neste sesong med «Idol» kan du trykke her.