Da livet ebbet ut for Percy Spruill, fikk kona Valerie Spruill (60) sjokkbeskjeden ingen vil høre: Ohio-kvinnen hadde vært gift med sin egen far!

I et intervju med lokalavisen Akron Beacon Journal snakker hun nå ut om hvordan hun først fikk vite sannheten i 1998, seks år etter mannens/farens død. Da hadde flere slektninger visst om dette i en årrekke, og det var en onkel som til slutt åpnet seg og leverte den grusomme nyheten. Skjønt, helt nytt var det vel strengt tatt ikke.

Valeries mor og hennes ektepappa møtte hverandre da han var 15. Sammen fikk de minst sju barn. Hun vokste imidlertid opp hos bestemoren, og de reelle familieforholdene fikk hun så smått først kjennskap til da hun var ni.

Det hun trodde var mamma var egentlig bestemor, og det hun trodde var en venn av familien var egentlig moren hennes. Frem til moren døde i 1984 jobbet hun som prostituert. Og den antatte faren var selvsagt hennes bestefar.

Det største sjokket var likevel flere år unna. Hun fikk nemlig aldri vite hvem faren hennes var.

– Jeg er heller ikke sikker på hvorvidt Percy var klar over rekkevidden av forholdet vårt. Men jeg tror han visste og simpelthen var for redd til å si noe, forteller den åpenhjertige kvinnen.

Les også: Skuespiller saksøker mannen bak islam-film

Nå, 14 år senere, går hun fortsatt jevnlig i terapitimer for å takle sjokket. Etter å ha fått informasjonen av onkelen, fikk hun bekreftet sin verste frykt gjennom en DNA-test i 2004.

Et av søsknene hennes anbefalte henne å ikke gå ut i offentligheten med saken:

– «Valerie, det kan komme til å velte flere skjeletter ut av skapet», sa han til meg. Vel, jeg er ikke et skjelett og jeg er såret. Jeg håper denne historien kan hjelpe andre, for barn fortjener å vite hvor de kommer fra, sier hun.

Les hele historien på nettsidene til Akron Beacon Journal