I det 30 sekunder lange klippet ser og hører vi en gjeng som ler og koser seg. Stemningen virker lystig, og latteren tiltar. Det neste som skjer er at en mann setter en lighter mot hodet og tenner på sitt store bustete hår.

Flammen vokser fort, og etter kort tid står den 15 cm opp i været. Mannen smiler og er rolig, og ser ut til å ikke ense flammen.

I det man forventer at panikken skal bryte ut, stryker han derimot hånden gjennom håret og slukker flammen.

IKKE GJØR DET DETTE HJEMME: Ferenc Szél satte fyr på sitt eget hår for at kompisene skulle spandere en øl på ham. (Foto: RTL)
Videoen ble plukket opp av den Ungarske TV-stasjonen RTL som oppdaget den på Facebook.

Hvorfor gjør han dette? spurte de seg. Er det et veddemål? Ville en venn kjøpe ham en øl?

De møtte mannen som viste seg å hete Ferenc Szél, for å få en forklaring. Det viste seg at det ikke var første gang han hadde gjort et slikt stunt.

– Hvis man har nyvasket hår får man ikke slik effekt, forklarer han.

HØY FLAMME: Eieren av tavernaen viser hvor høyt flammen sto opp av hodet til Ferenc Szél. (Foto: RTL)
– Mitt hår var tørt og slitt og ganske langt og da brenner det godt, sier Szél.

Han forteller at han har gjort dette noen ganger som en gimmick. Denne gangen hadde kompisene hans lovet han en øl hvis han gjorde det.

Eieren av tavernaen, Janos Kabok, sto og vasket opp da han hørte en voldsom latter. Han gikk inn i lokalet og fikk sjokk.

– Jeg så bare flammen som beveget seg oppover. Det brant med en 15 centimeter høy flamme, også tørket han den bare bort, sier Kabok.

Szél ble ikke skadet, men leger RTL har snakket med advarer på det sterkeste å forsøke dette. Det kan gi store brannskader i ansiktet og hodebunn.

Tørt flisete hår er ifølge Ferenc Szél det beste for å få høy flamme. (Foto: RTL)