Financial Times nevner i en blogg Thorning-Schmidt blant en gruppe europeiske politikere som kan være mulige arvtakere etter Jose Manuel Barroso, hvis periode som president i EU-kommisjonen utløper i 2014.

Selv om hun ikke nevnes som den mest sannsynlige kandidaten, har det fått ryktene til å gå i Danmark. Thorning-Schmidt skal blant annet ha markert seg positivt da Danmark hadde formannskapet i EU i vår.

Financial Times' sjefskorrespondent i Brussel Peter Spiegel sier til nyhetsbyrået Ritzau at avisens liste over mulige kandidater er basert på en hurtig rundspørring hos embetsmenn og parlamentsmedlemmer i Brussel.

LES OGSÅ: Thorning-Schmidt avviser homo-rykter rundt ektemannen

– Men vi kan konstatere at vi kan sette hakk i mange viktige bokser ved hennes navn, sier han og nevner faktorer som at hun er kvinne, kommer fra et land utenfor eurosonen og er tidligere medlem EU-parlamentet.

– Hun har allerede jobb

I Brussel nevner flere EUs justiskommissær Viviane Reding som den kanskje mest aktuelle kandidaten. Men jobben er Angela Merkels om hun vil ha den, sier Spiegel.

Thorning-Schmidts eget parti, Socialdemokraterne, har imidlertid ingen planer om å sende statsministeren til en post i Brussel.

LES OGSÅ: Statsministeren forbereder danskene på magre år

– Dette er ikke en relevant diskusjon all den tid Helle har en jobb her hjemme. Når det er sagt, er ryktene et uttrykk for at man ute i Europa har lagt merke til den gode jobben Danmark har gjort så lenge de har hatt formannskapet i EU, sier Socialdemokratenes EU-talsmann, Jens Joel til Berlingske Tidende.

Har skjedd før

Om Thorning-Schmidt skulle nå opp og selv la seg friste til å sette kursen mot internasjonale oppgaver i Brussel, vil hun på sett og vis følge i fotsporene til en annen dansk statsminister.

LES OGSÅ: Fogh Rasmussen ny Nato-sjef

Venstre-politiker Anders Fogh Rasmussen var nemlig regjeringssjef i Danmark da han 31. juli 2009 ble ansatt som ny generalsekretær i NATO.

USAs president Barack Obama var den gang blant dem som gikk hardest i bresjen for Fogh Rasmussen som ny toppsjef for den mektige forsvarsalliansen.

(TV 2 / NTB)