Det var en svært risikabel operasjon, men foreldrene til fem år gamle Andrei Dima tok sjansen.

For sønnen deres kunne nesten ikke bevege ansiktet etter at en stor svulst ved øret hadde vokst seg til hele 30x20 centimeter på bare ett år. Prøver viste at det var en farlig kreftsvulst.

Avvist på sykehuset

Hele venstresiden av ansiktet var okkupert av svulsten. Kjeven, øyet og munnen var umulig å åpne og det var vanskelig for femåringen å svelge mat.

– Den strakk seg fra kjevebeinet til øyehulen, sier Teofil Lung, som er leder for kirurgisk avdeling ved sykehuset i Cluj i Romania.

Se video av gutten på sykehuset øverst i bildevinduet.

Foreldrene Cristina og Gheorghe Dima fikk først dårlige nyheter fra sykehuset i Bucuresti, der legene mente de ikke kunne gjøre noe mer for Andrei. Men ekteparet ga seg ikke og kontaktet istedet sykehuset i Cluj, etter å ha hørt om en vellykket operasjon på en fire år gammel jente.

Der fikk de sønnen innlagt og tirsdag utførte sju leger og sykepleiere operasjonen, som varte i tre timer.

Vellykket

– Til tross for de ekstreme forholdene, gikk operasjonen bra. Vi klarte å fjerne hele svulsten og reddet også øyet hans. Forhåpentlig vil han kunne se med det skadde øyet. Men han må gjennomgå behandling i tillegg til rekonstruerende kirurgi, sier Lung.

De tre timene da sønnen deres lå på operasjonsbordet, var nervepirrende for foreldrene.

– Vi ba til Gud. Da vi kom tilbake til sykehuset fikk vi gledesbeskjeden. Det er et mirakel, som om han er blitt født igjen, sier Christina Dima til Pro-tv.

– Jeg kan ikke få sagt hvor lykkelig jeg er. Nå gleder jeg meg til å få se Andrei, så vi kan feire, sier Gheorghe Dima.