Volvo valgte Norge og blant annet Ålesund som location da de skulle ta bilder av den nye Cross Country modellen sin. Men Ålesund ser da ikke slik ut..?
Volvo valgte Norge og blant annet Ålesund som location da de skulle ta bilder av den nye Cross Country modellen sin. Men Ålesund ser da ikke slik ut..?

Volvo V40 Cross Country: Se hvor de har fotografert bilnyheten

Akkurat ute: Her er de første bildene og video av spennende Volvo-nykommer.

Tidlig i sommer kunne vi avsløre at Volvo var på nord-vestlandet for å ta bilder til lanseringen av en helt ny bilmodell, nemlig V40 Cross Country.

Nå er bildene ute - og Volvo er helt tydelig fornøyd med resultatet. De velger nemlig å bruke norske omgivelser på alle bildene av sin nye og svært viktige bilmodell. Nå går de verden rundt, etter at Volvo slapp dem i dag tidlig.

Mulighet for 4x4

Dette er Cross Country-utgaven av nylig lanserte V40. De som kjenner Volvo vet at denne betegnelsen innebærer at det blir en modell med litt høyere bakkeklaring (+ 40 mm), røffere utseende i form av plastdeksel rundt hjulbuene, et par andre robuste off road-designelementer og ikke minst muligheten til å få firehjulstrekk.

Vi understreker altså at du kan bestille denne bilen med 4x4 – men at de aller fleste av disse bilene overraskende nok vil være med forhjulstrekk.

XC40 bakfra
XC40 bakfra

LES OGSÅ: Volvo Cross Country: Skjult skatt i bruktmarkedet – eller?

Ny navnepolitikk

Mottakelsen av V40 skulle indikere at nordmenn liker det sporet Volvo er inne på – og når bilen kommer med 4x4 kan det bety en enda varmere omfavnelse.

Det beste for Volvo er kanskje at ingen av de andre konkurrentene har gjort det samme. Det finnes ingen ren Q-versjon av A3, X-versjon av 1-serie eller Alltrack-versjon av Golf – selv om du kan kjøpe SUV-ene Audi Q3, BMW X1 og VW Tiguan.

Nylig lanserte Mercedes A-klasse har heller ingen offroad-utgave – enda.

Navnet blir for øvrig IKKE XC40 – slik mange hadde ventet. Takket være en ny navnepolitikk fra svenskene, blir disse bokstavene nå forbeholdt de mer høyreiste SUV-modellene XC60 og XC90.

LES OGSÅ: Hvorfor er denne SUV-en så billig?

XC40 på fjellvei
XC40 på fjellvei

Kun 4x4 med verstingmotor

Interiøret får ikke like omfattende endringer som eksteriøret. Men du får litt andre farger på både skinn og sømmer – og baksetene kan kun felles ned i 40/60-kombinasjon – ikke 40/20/40. Dette gjelder for øvrig både V40 og V40 Cross Country.

Det er imidlertid bagasjeromsnett som standard i Cross Country-utgaven.

Under panseret finner vi de samme motorene som i V40 – på bensinsiden er det T4 på 180 hk/270 nm eller T5 på 254 hk/400 nm – med en overboost-funksjon som gir 40 hk ekstra – som gjelder.

Og det er bare sistnevnte råtassmotor som kan kombineres med 4x4, i alle fall i starten – og dette må kombineres med seks trinns automatgirkasse.

T4 bruker 0,55 l/mil og har et CO2-utslipp på 129 g/km – mens T5-en trenger 0,78 l/mil.

XC40 interiør
XC40 interiør

LES OGSÅ: Volvo bekrefter at dette er en ny modell

Gjerrige D2

For dem som vil ha diesel er det de kjente D2, D3 og D4 som gjelder. Sistnevnte har 177 hk/400 nm – og klarer seg med 0,44 l/mil, mens samme motor i en V40 bruker 0,43 l/mil.

D3 har 155 hk/350 nm – men har samme forbruk som storebror D4.

Minstemann D2 på 115 hk er imidlertid gjerrigere – og sparer seg til 0,38 l/mil. Denne kan kun leveres med manuell gir, mens de andre også er tilgjengelig med automat.

LES OGSÅ: Volvo V40: Så tøff blir den med R-design

17.000

Cross Country skal bygges i Belgia, og produksjonen er ventet å starte alt i november. Foreløpig er det ikke sluppet noen dato for når bilen blir å finne hos forhandlere – men et godt tips er trolig første kvartal 2013.

Volvo planlegger å selge 17.000 V40 Cross Country årlig – der halvparten er ventet å leveres til land i Europa.

Se video av Volvo Cross Country her:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VmHFugYQ31Y

http://www.youtube.com/watch?v=yjxAuRrjqN8&feature=player_embedded

Se alle bildene av den viktige Volvo-modellen her:

LES OGSÅ: Volvo V40: 600 solgte dagen etter lanseringen