BISETTES 28. SEPTEMBER: Prinsesse Ragnhild, fru Lorentzen, bisettes i Slottskapellet 28. september. (Foto: SCANPIX)
BISETTES 28. SEPTEMBER: Prinsesse Ragnhild, fru Lorentzen, bisettes i Slottskapellet 28. september. (Foto: SCANPIX)

Prinsesse Ragnhild bisettes 28. september

Båren til Prinsesse Ragnhild, fru Lorentzen er ventet til Gardermoen 22. september.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prinsesse Ragnhild, fru Lorentzen skal bisettes i Slottskapellet i fredag 28. september. Det melder Slottet på sine hjemmesider.

Prinsessens søsken, kong Harald og prinsesse Astrid, fru Ferner vil være til stede når båren ankommer Gardermoen førstkommende lørdag.

– Det er veldig rørende at båren vil bli møtt av Ragnhilds to søsken, Harald og Astrid, når den den kommer til Norge, sier kongehusekspert Kjell Arne Totland til tv2.no.

LES OGSÅ: Kondolanseprotokoll lagt ut på Slottet

Gravlegges i Asker

Biskop Ole Christian Kvarme og domprost Olav Dag Hauge vil forrette under bisettelsen. Etter bisettelsen vil kongeparet holde en mottakelse på Slottet.

Prinsessen vil bli gravlagt i nærheten av statuen av sin mor ved Asker kirke.

Prinsesse Ragnhild, fru Lorentzen, døde søndag etter å ha kjempet mot kreftsykdommen i lengre tid. Hun døde i familiens hjem i Rio de Janeiro i Brasil hvor hun har vært bosatt siden hun giftet seg med ektemannen Erling Lorentzen i 1953.

Minnestund i Rio

Torsdag vil det bli avholdt en minnestund i den anglikanske kirken i Rio de Janeiro hvor Generalkonsulatet og Sjømannskirken vil stå for det praktiske. Minnestunden ledes av sjømannsprest Anne Netland.

Prinsesse Ragnhild og hennes mann Erling Lorentzen har i mange år vært en sterk støttespiller for Sjømannskirken. Sjømannskirken opplyser på sine nettsider at alle som ønsker det er velkomne til å delta i minnestunden.

– Prinsessen var i mange år engasjert i det frivillige arbeidet ved kirken, opplyser Sjømannskirken.