Per Sandberg (Foto: TV3)
Per Sandberg (Foto: TV3)

Kjendisbarnevakten: Slik gikk det da politiker Per Sandberg skulle være barnevakt

– Hadde jeg fått en uke, ville resultatet vært bedre

Tirsdag er det premiere på kjendisbarnevakten på TV3. Fire fryktløse barn skal teste om det er noe tak i norske kjendiser.

Først ut er stortingspolitiker Per Sandberg, som skal passe Trym (8), Alexander (8), Tiril (10) og Leona (7) i ett døgn.

Les også: Slik skal hun redde TV3-kvelden

Ikke lett

Tirsdag får seerne, via barneøyne og barnemunn, bli bedre kjent med ukjente sider av Sandberg, som tar med barna på møter i Frp og i Stortingssalen.

Politikeren synes imidlertid det ikke var lett å passe fire aktive barn i 24 timer, til tross for at han har tre barn selv.

– Jeg synes det var vanskelig å holde fire forskjellige barn aktivert og det å finne på aktiviteter til dem. De hadde svært ulike ønsker og behov, sier Sandberg til «God kveld Norge».

Han forteller videre om de store kontrastene fra å være stortingspolitiker og barnevakt.

– På Stortinget og i jobben som politiker vet du hva som kommer, du kjenner rutinene, systemet og dine motstandere. Det er ikke mange overraskelser. Med barn vet du ikke hva som kommer. Her kan du ikke forberede deg.

Per Sandberg001 (Foto: TV3)
Per Sandberg001 (Foto: TV3)

Les også: Tidligere «Homsepatruljen»-medlem: - Pinlig av TV3 å kjøre en ny runde

– En god kokk

I tirsdagens premiere får barna være med på møter i Frp og i Stortingssalen, lære om det ridende politi, og til og med få sette håndjern på Per. Middagen var det imidlertid Siv Jensen som tok seg av.

– Siv lagde middagen rett og slett for å ha et gjensyn etter besøket i stortingsgruppen og for å skape et større innhold for barna. Jeg er selv en over gjennomsnittet god kokk, slik sett kunne jeg gjort dette selv.

Når det kommer til rollefordelinger har det aldri vært et spørsmål for politikeren.

– Hos meg som ble far som 22-åring, har vi alltid delt på oppgaver ut fra behovet. Vi prøver å få en best mulig tilrettelegging for hele familien, avslører Sandberg.

Les også: Brudd for TV3-paret

– Mer tålmodig

Politikeren synes det imidlertid gikk helt greit å være barnevakt, og lærte nye ting om seg selv.

– Jeg var meg selv, helt og holdent hele veien. Jeg synes det gikk rimelig greit, men dette var kun i 24 timer. Hadde jeg fått en uke, ville resultatet vært bedre. Jeg la merke til at jeg var mer tålmodig enn jeg i utgangspunktet visste, avslutter Sandberg,

Premieren på kjendisbarnevakten kan du se tirsdag kl. 20.30 på TV3.