GoodisonHillsborough
GoodisonHillsborough

Liverpool- og Everton-maskoter ledet lagene ut på Goodison Park

Rørende scener før kampstart mellom Everton og Newcastle da hjemmelaget hedret ofrene etter Hillsborough-tragedien på fantastisk vis.

Premier League-oppgjøret mellom Everton og Newcastle mandag fikk en fantastisk rørende åpning.

Les også: Følg Everton-Newcastle direkte her

Scenene som utspilte seg før kampstart på Goodison Park i Liverpool var nemlig meget gripende. En guttemaskot iført Liverpool-drakt og en jentemaskot iført Everton-drakt ledet lagene inn på gressteppet, i det som var hjemmelagets måte å hedre ofrene og de etterlatte etter den forferdelige Hillsborough-ulykken 15.april 1989.

Jenten hadde på seg draktnummer ni, gutten nummer seks, og da de gikk ved siden av hverandre skapte de med det tallet 96 - antallet mennesker som døde så tragisk på Hillsborough for 23 år siden. En flott markering ble deretter avholdt, da hele stadion viste sin respekt for ofrene og deres etterkommere til tonene av «He ain't heavy, he's my brother».

Artikkelen fortsetter under bildet!

GoodisonHillsborough
GoodisonHillsborough

Se markeringen øverst i artikkelen

Les også: Gerrard fordømmer Hillsborough-konspirasjonen: – De misbrukte sin makt og posisjon

Storskjermene var preget av både blå og røde farger, navnene på alle som omkom rullet under, spillerne fra begge lag og publikum klappet for å vise sin respekt og det hele ble en fantastisk markering. På tribunen kunne man se at Manchester United-manager Alex Ferguson var rørt, og i sentrum for det hele stod de to flotte barna i midtsirkelen som et symbol på fellesskap i en av Englands største byer.

Justice for the 96-Merseyside (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
Justice for the 96-Merseyside (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)