EvertonNewcastle
EvertonNewcastle
InneEverton
InneEverton
GoodisonJustice96
GoodisonJustice96
Leighton Baines feirer 1 0 scoringen (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
Leighton Baines feirer 1 0 scoringen (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
Gratulerer målscoreren. Leighton Baines har satt inn 1 0 for Everton og får gratulasjoner. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
Gratulerer målscoreren. Leighton Baines har satt inn 1 0 for Everton og får gratulasjoner. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

Ba-dobbel og kontroversielle dommeravgjørelser reddet poeng for Newcastle

Innbytteren reddet dagen for gjestene da to kontroversielle dommeravgjørelser og sløsende Everton-angripere sørget for 2-2 på Goodison Park mandag.

Everton-Newcastle 2-2
Sjekk alle høydepunktene i videovinduet øverst!

Mandagsoppgjøret på Goodison Park inneholdt alt man kunne kreve av «Monday Night Football» fra Premier League. Det hele startet med rørende scener i forbindelse med Hillsborough-markering og ble ikke avgjort før dramatiske sluttminutter hadde avsluttet mandagskvelden.

Leighton Baines sendte hjemmelaget i ledelsen før pause, mens Newcastle-innbytter Demba Ba utlignet like etter hvilen. I løpet av kampens siste ti minutter fikk først Everton feilaktig annullert en scoring for offside, før man deretter måtte tåle at assistendommeren overså at en heading fra Victor Anichebe hadde passert mållinjen bak Steve Harper i Newcastle-målet.

Artikkelen fortsetter under bildet!

InneEverton
InneEverton

Like etter scoret Anichebe likevel målet som de fleste trodde skulle bli matchvinnerscoringen, men Demba Ba ville det annerledes og utlignet sekunder før slutt. Dermed ble det poengdeling på Goodison.

– Jeg ville vise mine kvaliteter og at jeg fortjener å spille. Så jeg håper at de som bestemmer så det. Hele laget fortjente poeng etter den 2.omgangen, for da kom vi ut med en helt ny mentalitet, sa Newcastle-helten Demba Ba etter kampslutt.

Keeper Steve Harper, som på utrolig vis fikk en hånd på ballen og «hindret scoring» i den kontroversielle situasjonen der Victor Anichebe trodde han hadde satt inn 2-1 var ærlig etter kampslutt.

– Jeg ga ikke opp og fikk en hånd på den. Jeg trodde ærlig talt ikke at den hadde krysset mållinjen, men tydeligvis hadde den det. Det var et stort poeng for oss, og vi går til neste kamp med stor selvtillit, sa Harper.

TV 2 Play: Se intervjuet med Demba Ba og Steve Harper

Skuffet Moyes
– Vi gav bort et unødvendig førstemål, og selv om Newcastle var bedre enn oss i 2.omgang synes jeg det var fortjent da vi gikk opp til 2-1. Vi scoret to ganger uten å få målene godkjent. Vi hopper ikke opp og ned av sånt, men man håper at slike avgjørelser blir håndtert riktig. Assistendommeren stod på linjen, så det er ingen grunn til at han ikke skal gjøre den riktige avgjørelsen, sa David Moyes etter kampslutt.

Har du Everton-eller Newcastle-spillere på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– De prøver å få inn mållinjeteknologi gjør de ikke? Jeg følte på sidelinjen at Fellainis scoring også var mål, og det viste seg å være riktig, sa Everton-manageren.

Flotte scener på Goodison Park (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
Flotte scener på Goodison Park (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)

Flotte scener før kampstart
En guttemaskot iført Liverpool-drakt og en jentemaskot iført Everton-drakt ledet lagene inn på Goodison Park mandag. Jenten hadde på seg draktnummer ni, gutten nummer seks, og da de gikk ved siden av hverandre skapte de med det tallet 96 - antallet mennesker som døde så tragisk på Hillsborough for 23 år siden. En flott markering ble også avholdt, da hele stadion viste sin respekt for ofrene og deres etterkommere til tonene av «He ain't heavy, he's my brother».

Les også: Liverpool- og Everton- maskoter ledet lagene ut på Goodison Park

Everton-annullering etter to minutter
Kampen startet meget friskt, og allerede etter to minutter trodde Everton at de hadde fått drømmestarten i sin egen lekegrind. Marouane Fellainis langskudd ble reddet av Steve Harper, men på returen skled Nikica Jelavic ballen i det tomme buret. Uheldigvis for hjemmelaget var kroaten offsideplassert, og dermed ble det han trodde var ledermålet annullert. Spissen fikk seg også en smell i situasjonen ettersom han skled i stolpen, men etter litt behandling returnerte angriperen til spillet.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Kræsjet med stolpen (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
Kræsjet med stolpen (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)

Baines sendte Everton foran
Da klokken rundet ti minutter kom kampens første store sjanse. Leighton Baines gikk til dødlinjen og la ut til en ventene Steven Pienaar. Sør-afrikanerens skudd fra god posisjon skled av foten og gikk et godt stykke til side for Newcastle-målet.

Like før klokken rundet et kvarter tok hjemmelaget likevel ledelsen. Leighton Baines kombinerte nok en gang flott med Steven Pienaar, og denne var det backen selv som ble satt opp i skuddposisjon. Steve Harper kunne lite gjøre med det harde skuddet, og dermed var Everton i ledelsen etter et kvarter.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Leighton Baines scorer (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
Leighton Baines scorer (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

Store sjanser til begge lag
Etter drøye 25 minutter var Papiss Cissé svært nære å utligne. Senegaleseren fikk stå mutters alene på bakerste stolpe etter en dødball og banket til, men volleyforsøket gikk like utenfor.

Fire minutter senere var Everton og Phil Jagielka omtrent like nære scoring. Stopperen fikk ballen servert av Nikica Jelavic og serverte et godt teknisk utført langskudd, men forsøket strøk stolpen til Steve Harper.

Åtte minutter før pause var Newcastle enda nærmere da de nok en gang var på farten på hjemmelagets halvdel. Hatem Ben Arfa slo inn foran mål, og Vurnon Anita fikk avsluttet fra kloss hold, men utrolig nok stod målscorer Leighton Baines på streken og fikk avverget for hjemmelaget.

Fem minutter etterpå var Steven Pienaar svært nære å krone en flott førsteomgang med scoring, men venstrekantens skuddforsøk gikk like til side for det venstre krysset til Steve Harper i Newcastle-målet.

Like før pause ville Kevin Mirallas veldig gjerne vise hjemmepublikummet at han kunne score i ligadebuten fra start, men belgierens skuddforsøk gikk like til side for Newcastle-målet. Det siste som skjedde før lagene gikk til pause p å stillingen 1-0 til hjemmelaget var at Everton ble tvunget til å gjøre et bytte. Nikica Jelavic måtte gi seg og ble erstattet av Victor Anichebe helt på topp for hjemmelaget.

Pienaar og Ben Arfa (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
Pienaar og Ben Arfa (Foto: PAUL ELLIS/Afp)

Innbytter Ba utlignet med en gang
Allerede da lagene kom ut til 2.omgang hadde Newcastle-ledelen med assistentmanager John Carver i spissen bestemt seg for å foreta et bytte. Demba Ba erstattet Sylvain Marveaux i gjestenes angrepsledd, noe som ikke var overraskende 1.omgang tatt i betraktning.

Kun fire minutter ut i omgangen viste Ba at han nok burde startet for bortelaget. Yohan Cabaye snappet ballen fra Leon Osman i midtbaneleddet og serverte sin lagkamerat på topp. Senegaleseren holdt forsvarerne unna og da han fikk muligheten til å avslutte fra like utenfor 16-meteren lot han seg ikke be to ganger. Fjorårets høststjerne for de svarte og hvite banket utligningen i nettet bak Tim Howard i Everton-målet.

Artikkelen fortsetter under bildet!

BaFeiriingWeb
BaFeiriingWeb

Ny Everton-annullering
Etter en times spill på Goodison Park opplevde hjemmelaget å få en scoring annullert for andre gang i kampen. Denne gangen var det Marouane Fellaini som satte ballen i nettet, og belgieren var svært uheldig som ble avvinket for offside. Reprisene viste nemlig at det var en meget diskuterbar avgjørelse fra kamplederne.

Like etterpå var gjestene svært nære å gå i ledelsen for første gang i oppgjøret. Nok en gang var det Demba Ba som var farlig frempå, da han snek seg på blindsiden av Everton-forsvaret, men avslutningen fra senegaleseren gikk denne gangen over målet til Tim Howard.

Drøye kvarteret før slutt var Leon Osman svært nære å gjøre opp for balltapet som førte til gjestenes utligning. Evertons midtbanemann forsøkte skuddfoten fra like utenfor 16-meteren og det som ble levert var et meget godt forsøk. Uheldigvis for hjemmelaget snek skuddet seg like til side for gjestenes mål.

Everton snytt for scoring
Elleve minutter før slutt jublet hele Goodison Park for scoring, da Victor Anichebe headet ballen i retning Newcastle-målet. Steve Harper fikk en hånd på ballen og slo den i tverrliggeren og ned. Det så ut som om ballen krysset målstreken, men dommer Mike Jones blåste ikke for mål.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Redning på strek. Var egentlig inne. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Redning på strek. Var egentlig inne. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Newcastle kontret, og Hatem Ben Arfa dro seg fri fra hele Everton-laget, men ble lagt i bakken rundt midtsirkelen. Denne gangen valgte Mike Jones å blåse, men skulle nok latt være ettersom Newcastle-spilleren kom seg på beina igjen med en gang og ville vært helt alene med keeper om han hadde fått fullføre løpet.

– Dommeren hadde en dårlig dag. Vanligvis er han blant de beste, men det var en virkelig dårlig avgjørelse. Han ville vært gjennom en mot en, sa Peter Beagrie i TV 2s studio etter kampslutt.

Fem minutter før slutt var Newcastle ekstremt nære, og nok en gang var det Hatem Ben Arfa som var på farten. Franskmannen ble spilt gjennom alene med Tim Howard, med Everton-stopper Phil Jagielka hakk i hæl. Det første forsøket fra Ben Arfa ble reddet av Howard, mens Jagielka blokkerte returen.

Anichebe scoret, men Ba utlignet på ny
To minutter før slutt fikk Everton til slutt sitt fortjente ledermål. Victor Anichebe mottok en flott pasning fra Steven Pienaar, vendte bort Steven Taylor som hang på ham i ryggen og banket inn 2-1 bak Steve Harper.

Everton trodde nok de hadde fått sin fortjente matchvinnerscoring, men utrolig nok utlignet Newcastle like etterpå. Innbytter Shola Ameobi steg til værs og brystet ballen til Demba Ba, som banket inn utligningen for Newcastle fra kloss hold.

Dermed endte det 2-2 i en meget dramatisk kamp på Goodison Park.

Demba Ba jubler for 2-2 (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
Demba Ba jubler for 2-2 (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)

Lagoppstillingene

Everton (4-4-1-1): Tim Howard - Tony Hibbert, Phil Jagielka, Sylvain Distin, Leighton Baines - Kevin Mirallas, Phil Neville, Leon Osman, Steven Pienaar - Marouane Fellaini - Nikica Jelavic
Innbyttere: Ján Mucha, Johnny Heitinga, Steven Naismith, Magaye Gueye, Seamus Coleman, Victor Anichebe, Shane Duffy

Newcastle (4-2-3-1): Steve Harper - James Perch, Steven Taylor, Mike Williamson, Davide Santon - Jonas Gutierrez Vurnon Anita - Hatem Ben Arfa, Yohan Cabaye, Sylvain Marveaux - Papiss Cissé
Innbyttere: Rob Elliot, James Tavernier, Dan Gosling, Demba Ba, Gael Bigirimana, Shola Ameobi, Gabriel Obertan

Hva synes du om dommeravgjørelsene? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!